Керівник "Київміськбуд" замість добудови ЖК будує собі імперію (ФОТО, ВІДЕО)

Поки у столиці є десятки недобудов оточення керівника "Київміськбуд" Ігоря Кушніра будують котеджі

Землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info, передають "Коментарі".

Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. В аналогічній ситуації опинились усі забудовники, однак деякі з них вже поновили роботи попри труднощі. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень.

Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. Натомість, як акцентують журналісти Bihus.Info, багато об’єктів у Києві недобудовані, а багато інвесторів розгублені та не знають, що робити, бо пояснень від забудовника немає. Наприклад, власники квартир у ЖК "Медовий" ключі від своїх квартир отримали, однак люди скаржаться, що електроенергію їм підвели за тимчасовою схемою. Продовження будівництва — ЖК "Медовий-2". Ключі інвесторам обіцяли наприкінці 2021 року. Ключів від квартир люди не отримали досі.

"У 2020-му та 2021-му році Кушнір давав інтерв’ю про те, що кожен будинок буде добудований, що під кожний будинок створений свій фінансовий резерв, все прораховане, і все буде. Виявилося трошки по іншому", — розповіла одна з власниць квартир у ЖК "Медовому-2" Марія.

Півтора роки від компанії “Київміськбуд” інвестори намагаються почути щодо ситуації з добудовою житла, однак ці спроби поки що марні. ЖК "Медовий-2" лише один з двох десятків недобудов цього забудовника у Києві, де роботи призупинені.

Тим часом активно тривають будівельні роботи котеджів у Козині. Цю забудову пов’язують з родичами та оточенням президента холдингу “Київміськбуд” Ігорем Кушніром, який очолює цю компанію з 2012 року.

У 2019 році компанія "Київміськбуд" мала 35 мільйонів прибутку. У 2020 році прибутки холдингу впали до чотирьох мільйонів. Торік будівельний гігант закінчив зі збитками у 36 мільйонів гривень, а тепер просить гроші з бюджету Києва. Подробиці можна подивитись на відео.


Нагадаємо, що на Оболонському острові у Києві знайшли рідкісні артефакти. У оприлюдненому відео активістка Аннабелла Моріна розповіла про археологічні знахідки та про необхідність проведення подальших археологічних досліджень. Однак науковців на Оболонський острів наприкінці квітня не допустили, а після розголосу стало відомо, що дослідження проведуть.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Читайте також, що забудовники намагаються знищити ще одну зелену зону Києва



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися