Забудовники намагаються знищити ще одну зелену зону Києва (ФОТО)

Мова йде про Галерний острів та урочище Покал

У Києві забудовники планують знищити зелену зону на Галерному острові та урочище Покал. Про це йдеться у заявах Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними відомства, у 2007 році одну з перлин Києва — острів Галерний у Голосіївському районі було незаконно переведено Київрадою із зеленої зони до земель забудови. І ця територія була віддана в оренду майже на 50 років забудовнику ТОВ "Галерна затока".

"Цим забудовником, на нашу думку, керують два відомі київські забудовники: олігархи Василь Хмельницький та Андрій Іванов. Відповідно до цього рішення Київради один з дивом збережених куточків стародавнього Дніпра острів Галерний має бути забудований котеджами та розважальними центрами. І це при тому, що дана територія ніяк не повинна забудовуватись, оскільки це земля водного фонду, водоохоронна зона, ліс, а також маса червонокнижних видів флори та фауни", — наголосили в КЕКЦ.

Екологи також повідомили, що, крім цього, забудовники ще "поклали око" на сусіднє з островом урочище Покал, плануючи перетворити ліс з рідкісними видами фауни і флори на гламурний парк.

"Ціну цим гламурним паркам у стилі Кличка ми вже знаємо, спочатку в зеленій зоні прокладаються доріжки, ставляться лавочки, ліхтарі, а потім з'являються МАФи та ганделики. Сумна історія з іграшкою Кличка — парком "Наталка" тому приклад", — заявили в КЕКЦ.

Київський еколого-культурний центр разом для охорони цієї зеленої перлини планував створити на Галерному острові пам’ятник природи. Однак у січні 2023 року ТОВ "Галерна затока" звернулося до Київської міської ради з проханням не створювати цю заповідну зону.

"Цікаво дізнатися, як ці дії забудовників узгоджуються з постійними заявами київської влади, що у Києві всі зелені зони перебувають під охороною?" — риторично запитали в КЕКЦ.

Забудовники хочуть одночасно знищити дві унікальні території дикої природи Києва – Галерний острів та урочище Покал. Покал та Галерний острів за своєю природною цінністю не мають аналогів у Києві, наголосили екологи.

"З метою протидії мерзенним планам забудовників цього тижня Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) увійшов третьою стороною до судового процесу, який зараз ведеться у Господарському суді м. Києва проти забудовників на захист Галерного острова", — заявили у Київському еколого-культурному центрі.

КЕКЦ зараз веде чотири суди на захист зелених зон Києва проти забудовників. Мова йде про захист озера Вирлиця та ще три суди на захист заказника "Троещинські луки" від тих, хто хоче забудувати його котеджами. Забудовник ТОВ "Галерна затока" збирається знищити Галерний острів шляхом забудови елітними особняками та розважальними центрами. Зараз ТОВ "Галерна затока" подала до суду на Київраду, щоб отримати документи на оренду цього острова та розпочати його забудову.

Нагадаємо, у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

21 травня 2023, 18:43

Все залежить від того, скільки грошей занесуть, а сумних прикладів дуже багато в Києві – головне ГРОШІ, "тобто зрубати бабло", а що потім буде когось із владотримачів це цікавить. Де вони, наприклад, Яценюк, Гонтарева та ін. "інших уже немає, а ті далекі". Це капіталізм з його пикою - "Поява капіталізму відкрило «скриньку Пандори» у справі моральної деградації сучасного суспільства. Потураючи найнижчим почуттям, капіталізм створив суспільство споживання, не зважаючи на жодні тяжкі наслідки в майбутньому." І ще - "...капітал при 100% прибутку зневажає всі людські закони, при 300% - немає такого злочину, на який він не ризикнув би піти, хоча б під страхом шибениці."

Людмила

21 травня 2023, 18:41

Всё зависит от того, сколько денег занесут, а печальных примеров очень много в Киеве - главное ДЕНЬГИ, " то есть срубить бабло", а что потом будет кого из властьдержащих это интересует. Где они, например Яценюк, Гонтарева и др. "иных уж нет, а те далече". Это капитализм с его рожей - "Появление капитализма открыло «ящик Пандоры» в деле моральной деградации современного общества. Потакая самым низменным чувствам, капитализм создал общество потребления, не считаясь ни с какими тяжелыми последствиями в будущем." И ещё - "...капитал при 100 % прибыли попирает все человеческие законы, при 300 % - нет такого преступления, на которое он не рискнул бы пойти, хотя бы под страхом виселицы."

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися