У Києві протестували автоматизований доступ до укриттів (ВІДЕО)

Як працює сучасна система під час повітряної тривоги

У Києві провели тестування новітньої електронної системи доступу до укриттів, яку готують до введення в експлуатацію. Про новацію розповіли у Київській міській військові адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За даними відомства, перший дослідний пристрій інстальований в одному з укриттів у Дарницькому районі Києва. Ця система має чотири незалежних варіанти відкриття дверей до сховища:

·       автоматично, коли в місті оголошується повітряна тривога;

·       дистанційно диспетчером через зв'язок переговорного пристрою;

·       ключем на кшталт ключа до звичайного домомофону;

·       через пін-код, який генерується в чат-боті Telegram-каналу "Бомбосховища Києва".

Усі чотири варіанти працюють незалежно один від одного і забезпечують безперешкодний доступ за будь-яких умов. Навіть якщо вимкнеться постачання електрики – система має власний акумулятор. Вихід із закритого сховища безконтактний – достатньо піднести руку до сенсорної кнопки. Диспетчер має змогу відчиняти двері, тримати голосовий зв’язок з відвідувачами укриття та контролювати справність системи. У разі виникнення проблем диспетчер може оперативно викликати технічну підтримку.

"Виготовлення та встановлення такої системи потребує певного часу та фінансування. Але, після запуску в роботу цієї першої системи ми будемо системно нарощувати обладнання такими пристроями інших укриттів по столиці", — прокоментував начальник військової адміністрації Києва Сергій Попко.

Вартість встановлення обладнання на укриття у Київській міській військові адміністрації не називають. Також поки невідомо, скільки укриттів планують обладнати такою сучасною автоматизованою системою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпровському районі Києва для укриття в одному з ліцеїв замовили технологічне обладнання на понад мільйон. Мова йде про мистецький ліцей "Зміна", власником якого є Дніпровська районна державна адміністрація Києва. Цей навчальний заклад витратив на закупівлю двох електропательнь 1,2 мільйони гривень, тобто 600 тисяч гривень за одиницю. В іншому скандальному тендері замовником є Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Мова йде про закупівлю в укриття комплектів обладнання для обробки продуктів харчування, а саме — електричних овочерізок за ціною у майже 132 тисяч гривень за одиницю на загальну суму у майже 1,6 мільйони гривень.

Читайте також, що у Києві для укриттів Дніпровське управління освіти столиці закупило барабани майже на мільйон гривень.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/2310


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися