У Києві під час війни в укриття закупили барабани майже на мільйон

Дніпровське управління освіти столиці не перестає дивувати витратами бюджетних грошей

У Києві для укриттів Дніпровське управління освіти столиці закупило барабани майже на мільйон гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на дані системи Prozorro.

Згідно з умовами тендеру, Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації закупило "музичні інструменти для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог". Сума замовлення становить понад 882 тисячі гривень. Переможець тендеру — фізична особа-підприємець Патрікей Роман Олексійович.

Договір на поставку товарів, а саме — барабанів з натуральної шкіри та комплектів молоточків до них уклали 11 травня. Підрядник мав поставити 306 барабанів та 153 комплекти молоточків до 19 травня цього року. Вартість одного барабану коливається від 1900 до 3960 гривень, ціна одного комплекту молоточків становить 136 гривень.

На скандальний тендер відреагував депутат Київської міської ради Леонід Ємець.

"Якщо ви думаєте, що сковорідка за 720 тисяч це межа, то як вам 300 шкіряних барабанів в укриття!? За 890 000 грн. І знову РДА Дніпровського району. Ще раз. В укриття. Барабани. 300. На майже 1 млн грн. Бо все інше з укриттями вже супер ок!? Відповідні запити, як голова ТКК на Дніпровську РДА спрямував", — заявив Ємець.

Скандальний тендер не залишив без уваги голова правління Спілки концертної індустрії України Максим Шульженко.

"Я так розумію, що Дніпровське управління освіти міста Києва вирішило єдине в Україні зробити інноваційний підхід до психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог", — прокоментував закупівлю Шульженко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпровському районі Києва для укриття в одному з ліцеїв замовили технологічне обладнання на понад мільйон. Мова йде про мистецький ліцей "Зміна", власником якого є Дніпровська районна державна адміністрація Києва. Цей навчальний заклад витратив на закупівлю двох електропательнь 1,2 мільйони гривень, тобто 600 тисяч гривень за одиницю. В іншому скандальному тендері замовником є Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Мова йде про закупівлю в укриття комплектів обладнання для обробки продуктів харчування, а саме — електричних овочерізок за ціною у майже 132 тисяч гривень за одиницю на загальну суму у майже 1,6 мільйони гривень.

Нагадаємо, у столиці оголосили тендер на реконструкцію монументу на честь надання Києву Магдебурзького права. На пам’ятник у Подільському районі столиці планують заплатити майже дев’ять мільйонів гривень. 

Читайте також, що у Києві скандальний ТРЦ Ocean Plaza продадуть на аукціоні



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Лна

15 червня 2023, 14:43

Если государство не придерживается законодательства, если существуют два класса, одни руководят и берут, и вне закона , а другие производят, только берут с них - это плохо заканчивается - войной.

Тамара

15 червня 2023, 08:06

У таких ханиг все їх майно слід забирати на користь ЗСУ.

Саша

14 червня 2023, 22:49

юрій, бюджетні кошти - то не ваші кошти, то їхні кошти. Забули, що кожний раз, як нова влада, то у нацбанку і 100 гривень не знайдеш, все покрали папіредники. І так кожний раз. Норма така в них, закон майже.

Саша

14 червня 2023, 22:42

Долю кому надо заслали? Так чего вам ещё? Резников рукоплещет коллегам, не отстают!

Я

14 червня 2023, 22:11

І головне, що нікому нічого за це не буде. Не на часі.

юрій

14 червня 2023, 20:03

"СЛУГИ НАРОДУ" Розкрадають бюджетні (наші) кошти . Хто їх призначав на посади ----....ЗЕ....

Сенс

14 червня 2023, 20:01

Неуважаемые мною ни на 1 мм депутаты. Достаточно принять один Закон про военное положение и войну. В нем предусмотреть наказание за взятки, растраты и нецелевое расходование гос средств из бюджета просто увеличив наказание в 10 раз от мирного. Все.

kpv

14 червня 2023, 18:22

расстрелять на х....

kpv

14 червня 2023, 18:22

военное положение предусматривает отменение многих законов... в том числе и смкртную казнь...

Анатолій

14 червня 2023, 17:34

Як легко розкрадаются гроші а нам громадянам кожен день говорять про збір коштів то на дрони то на прибори нічного бачення а тут людоньке мільйонами крутять і гарні грошенята відмивають а народу ще йкомуналку піднімають і світло а люди дають копійки на ЗСУ а злодюжки спокійненько крадуть, корупціонери отямтесь війна закінчится то за вас так візмуся що вам і в пеклі не позаздрять.

Тетяна

14 червня 2023, 16:40

Такі речі під час війни не можна залишати без уваги. Ганьба корупціонерам! І хтось оголосив тендери з барабанами і пательнями для укриттів! Хтось займався проведенням цих корупційних тендерів... А все тому, що хоча випадки корупції іноді й висвітлюються, але далі справа не йде. Дуже соромно за державу, тим більше, що ця історія повязана з Управлінням освіти. Цікаво, як на це відреагував новоспечений Міністр освіти? Бо при колишньому міністрі у Міністерстві освіти і науки панувала корупція, зокрема при розподілі бюджетних коштів на науково-дослідні роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися