До Києва не довезли небезпечні промислові кондиціонери (ФОТО)

Подробиці про спробу імпорту забороненої продукції до столиці

Київська митниця упередила незаконний імпорт партії небезпечних промислових систем кондиціонування. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

До Києва прямував вантаж зовнішніх блоків промислових систем кондиціювання з холодоагентом, до складу якого входять озоноруйнівні речовини. Отримати його мало одне зі столичних підприємств. Вартість партії товару загальною вагою у 23 тони становить 9,3 мільйони гривень. Імпортна продукція прямувала до столиці України з Китаю.

У Київській митниці розповіли, що товари були заявлені до митного оформлення як частини спліт-систем, які не містять озоноруйнівних речовин. На цю продукцію ліцензія при ввезенні в Україну не потрібна. Однак під час перевірки вантажу митники встановили, що згідно з заводським маркуванням та технічною документацією, всі блоки систем кондиціонування все ж заправлені озоноруйнівним холодоагентом R410A. Окрім того, за інформацією на пакуванні, до зовнішньо-економічної операції залучене підприємство із офісом у Москві.

До складу холодоагенту R410A входять озоноруйнівні та фторовані парникові гази, імпорт яких підлягає ліцензуванню. Такої ліцензії підприємство не мало. За даним фактом склали протокол про порушення митних правил України. Товар вилучили, а матеріали справи будуть скеровані до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили масштабну схему незаконного відшкодування ПДВ. Ділки перетворили законодавчу норму щодо працевлаштування осіб з інвалідністю на "заробіток". Низка підприємств подавали фіктивні звіти до державних органів про працівників, які мають інвалідність, а потім — заяви про відшкодування ПДВ. За такою схемою встигли "заробити" понад 55 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Подільському районі Києва привласнили велику недобудову. Вартість об’єкта незавершеного будівництва оцінюють у 200 мільйонів гривень. Аферисти на підставі підроблених документів зареєстрували за фізичною особою право власності на недобудову, розташовану по проспекту Георгія Гонгадзе у Києві. Цей об’єкт загальною площею понад 3600 квадратних метрів є комунальним майном та базовим підприємством для забезпечення шкільних їдальнь.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.

Читайте также