За хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову (ФОТО)

Також затримані інші учасники корупційної схеми

У Фастівському районі Київської області під час отримання хабаря від забудовника затримали сільського голову, двох службовців сільради та посередника. Про це повідомили у регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, сільський голова, начальник відділу земельних відносин, містобудування та архітектури, а також інспектор з благоустрою вимагали від забудовника хабар за затвердження детального плану території і зміну цільового призначення земельної ділянки. До корупційної схеми залучили посередника, який передавав гроші та документи. Усіх учасників затримали "на гарячому" під час одержання 20 тисяч доларів хабаря.

Слідство також встановило, що затримані вимагали гроші ще й за присвоєння поштових адрес для новобудов. Правоохоронці задокументували факт одержання службовцями сільради хабаря у 2500 доларів за присвоєння поштових адрес п’яти об’єктам нерухомого майна.

Затриманим повідомлено про підозру за фактами вимагання та одержання хабаря за кількома статтями Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та накладення арешту на майно. Досудове розслідування триває. В прокуратурі не називають імен затриманих, однак журналісти дізнались, що мова йде про сільського голову Гатненської громади Олександра Паламарчука та його подільників.

Мешканець Гатненської громади, бізнесмен Любомир Гайдамака стверджує, що 20 тисяч доларів — це лише частина величезного хабаря у корупційній схемі за участі Олександра Паламарчука. За його словами, сума хабаря за зміну цільового призначення земель становить 120 тисяч доларів.

"Співробітники СБУ затримали голову на передачі останнього траншу в 100 000 доларів США, 80 000 з котрих знайшли в шухляді в спальні сім'ї Паламарчуків. В передачі хабаря брав безпосередню участь інспектор з благоустрою Гатненської сільської ради Стойчик Михайло Ігорович, а також представник замовника Євгенія Лазоренко, котрим Паламарчук залишив 20 000 доларів", — заявив Гайдамака.

Бізнесмен зазначив, що ціна земель сільськогосподарського призначення становить від 400-500 доларів за сотку. В той же час земля під забудову вже коштує від 2000 доларів за сотку.

"Голова Паламарчук був затриманий в своєму будинку, в котрий він переїхав перед початком війни. Наразі невідомо за які кошти і на чиє ім'я придбана ця нерухомість, бо згідно декларації у нього немає жодного нерухомого майна", — заявив Гайдамака.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі.

Нагадаємо, що у Києві у справі щодо розкрадання 104 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту повідомлено про підозру ще трьом учасникам схеми. У Київській міській прокуратурі розповіли, що повідомлено про підозру директору та голові наглядової ради генеральної підрядної організації, а також директору субпідрядної організації. Раніше за цим епізодом правоохоронці повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів директору комунального підприємства – замовнику робіт. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві арештували землю, ресторани та котеджі на острові Муромець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

28 червня 2023, 14:20

КОКАЯ ХОРОШАЯ ЕВРОПА)).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися