На будівництві Подільського мосту розікрали понад сотню мільйонів (ФОТО)

В прокуратурі розповіли деталі кримінальної справи

У Києві у справі щодо розкрадання 104 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту повідомлено про підозру ще трьом учасникам схеми. Про це заявили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, повідомлено про підозру директору та голові наглядової ради генеральної підрядної організації, а також директору субпідрядної організації. Раніше за цим епізодом правоохоронці повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів директору комунального підприємства – замовнику робіт.

Слідство встановило, що у березні 2023 року між комунальним підприємством КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", генпідрядником та субпідрядною організацією були підписані чергові акти приймання виконаних будівельних робіт, що стосуються витрат на оренду та експлуатацію спеціальних машин та механізмів у будівництві Подільського мосту у Києві. На підставі цих документів на рахунок однієї з субпідрядних організацій перерахували 181 мільйон гривень. За висновком будівельно-технічної експертизи встановлено завищення вартості оренди вказаної техніки на загальну суму 104 мільйони гривень. Ці кошти вивели через рахунки кількох фіктивних підприємств під виглядом закупівлі взуття, господарських товарів та запчастин з метою обготівкування.

За місцями проживання фігурантів кримінальної справи провели обшуки. Директора субпідрядної організації затримали. До суду внесли клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою застави 104 мільйони гривень. На рахунки всіх підприємств, задіяних у схемі, накладено арешти.

Раніше в межах цього ж кримінального провадження директору комунального підприємства повідомлено про підозру у розтраті 104 мільйонів гривень. Посадовець перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Крім того, у травні 2023 року прокуратура передала до суду обвинувальний акт відносно керівника генеральної підрядної організації за фактом розтрати понад 36 мільйонів гривень через завищення вартості робіт. Раніше за цими ж фактами до суду скеровано обвинувальні акти відносно ще двох субпідрядників.

Нагадаємо, правоохоронці викрили схему вимагання хабарів у Київській міській державній адміністрації (КМДА) за видачу безкоштовних дозволів на викиди забруднюючих речовин. Завершено досудове розслідування за фактами систематичного хабарництва з боку посадової особи КМДА та підконтрольних їй приватних підприємств. До суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів кримінальної справи. Слідство встановило, що учасники схеми вимагали гроші за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин. Видача цих дозволів проводиться безкоштовно. Водночас учасники схеми навмисно створювали такі умови, в яких безплатно отримати такі дозволи було неможливо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за вимагання та отримання хабаря затримали поліцейського. Старший дізнавач одного з управлінь столичної поліції вимагав гроші за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження. Капітан поліції розслідував кримінальне провадження за фактом вилучення психотропної речовини. Поліцейський запропонував чоловіку сприяти в отриманні експертного висновку із значно заниженою вагою психотропної речовини та подальше закриття кримінального провадження. Свої "послуги" оцінив у 2300 доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

19 червня 2023, 22:49

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom///////////////////////////////////////// Угорщина закликала ПАРЄ до "діалогу" з Москвою........EVROPEISKII =VLADIMIR PUTIN= ===VIKTOR ORBAN DOLSHEN BUT'' DAVNO ARESTOVAN I ETAPIROVAN V GAAGU KAK SEPARATIST PUTINO=RASHUST NEO=NATSUST I DIKTATOR===DLIA DEMOKRATICHESKIX BRIUSSEL''SKIX VLASTEI BULO BU DOSTATOCHNO VENGERSKIX DESTRUKTIVNUX PRESTUPNUX IDEOLOGICHESKIX NEGATIVIZMOV CHTOBU ARESTOVAT'' ORBANA I =VENGERSKOGO GEBEL''SA= Петерa Сіярто.........VENGRU V UKRAINE NIKOGDA NE PROSHUVALI===V UKRAINE SHUVUT TOL''KO UKRAINTSU A V VENGRII SHUVUT VENGRU A V POL''SHE SHUVUT POLIAKI I ETO NUSHNO UVASHAT''===NATSUONAL''NOE CHELOVECHNOE EDINSTVO LIUBOI STRANU.......NO FASHUSTO=DEGENERATU==-PUTIN I ORBAN DELAIUT VSE NAOBOROT POETOMU SLAVIANSKII REGION NAPOLNEN OGROMNUMI BEDAMI I STRADANIIAMI........ODNOZNACHNO ORBAN PODDERSHUVAETSIA ZAPADNOI =FASHUSTKOI VETKOI= I ANALOGICHNOE BRATSKOE OTNOSHENIE ZAPADNUX FASHUSTOV K PUTINU OCHEN'' UVERENNO I RESHUTEL''NO ORUDUIUSHEGO KAK SADIST KAK MAN''IAK KAK BUINUI SHUZOFRENIK V SIRII I V UKRAINE........VENGERSKIE DEMOKRATICHESKIE VLASTI VSEGDA PODDERSHUVALI BU UKRAINU SOZDAV BRATSKII MESHDUNARODNUI =GUMANNUI RAI= V ZAKARPAT''E ODNOVREMENNO TREBUIA OT PUTINA VUVESTI RASHU=VOISKA IZ UKRAINU MOLDOVU I GRUZII........VENGERSKIE PROGRESSIVNUE VLASTI TREBOVALI BU PREKRATIT'' FINANSIROVANIE ROSSII LIUBUMI STRANAMI PODDERSHUVAIUSHIMI LIKVIDATORA SLAVIANSKOGO REGIONA I PALACHA SLAVIAN===VLADIMIRA PUTINA===CHERTA ANTIXRISTA SATANU===KREMLEVSKOGO FIURERA SCHITAIUSHEGO PUTKI IZNASILOVANIIA UBIISTVA NORMOI OBUCHNOI SHUZNI........========VENGERSKII BRIUSSEL''SKII NAROD===SVERGAITE ORBANOVSKUIU PROKREMLEVSKUIU FASHUSTKUIU XUNTU VO IMIA ZAROSHDENIIA VSEVENGERSKOI DOBROTU NAPOLNIAIUSHEI LIUBOV''IU ZAKARPAT''E I VSIU UKRAINU PODDERSHUVAIUSHEI UKRAINSKII NAROD BORIASHISIA S ADSKOI RASHUSTKOI SKVERNOI===IZUVERSKIM SATANIZMOM===ABSOLIUTNUM ZLOM........========SMERT'' PUTINU A ORBANU===VECHNAIA TIUR''MA......SVOBODNUMI DOLSHNU STAT'' VENGRIIA ROSSIIA OT RASHUSTKOGO DER''MA.........

Саша

19 червня 2023, 22:47

Эх... А тут... Взяток не дают, украсть негде... Чувствуешь себя чужим на этом празднике жизни, изгоем даже...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися