Схему хабарів викрили у мерії Києва: що відомо (ФОТО)

Як "заробляли" на безкоштовній видачі дозволів

У Києві викрили схему вимагання хабарів у Київській міській державній адміністрації (КМДА) за видачу безкоштовних дозволів на викиди забруднюючих речовин. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Управління комунікації Національної поліції України.

За даними відомства, слідчі Національної поліції завершили досудове розслідування за фактами систематичного хабарництва з боку посадової особи КМДА та підконтрольних їй приватних підприємств. До суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів кримінальної справи.

Слідство встановило, що учасники схеми вимагали гроші за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та інших дозвільних документів у сфері охорони навколишнього природного середовища. Видача цих дозволів проводиться безкоштовно. Водночас учасники схеми навмисно створювали такі умови, в яких безплатно отримати такі дозволи було неможливо.

Для реалізації схеми посадові особи розробили схему вимагання та отримання хабарів за допомогою месенджера. Ролі кожного учасника були чітко розподілені, з використанням псевдонімів та інших методів конспірації. "Тарифна сітка" також була визначена  заздалегідь і залежала від кількості джерел викидів забруднюючих речовин.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів: посадовиці КМДА і двох спільників із підконтрольних приватних підприємств. Обвинуваченим загрожує до десяти років тюрми. Досудове розслідування за іншими фактами злочинної схеми триває.

В мерії Києва уточнили, що мова йде про посадовицю Управління екології та природних ресурсів КМДА.

"Станом на зараз жодний працюючий співробітник управління не фігурує в даній справі, яка датується 2020 роком, а посадовиця, щодо якої скеровано обвинувальний акт, не працює в управлінні екології з грудня 2022 року", – заявив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Нагадаємо, у Києві за вимагання та отримання хабаря затримали поліцейського. Старший дізнавач одного з управлінь столичної поліції вимагав гроші за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження. Капітан поліції розслідував кримінальне провадження за фактом вилучення психотропної речовини. Поліцейський запропонував чоловіку сприяти в отриманні експертного висновку із значно заниженою вагою психотропної речовини та подальше закриття кримінального провадження. Свої "послуги" оцінив у 2300 доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на виїзді з Києва поліцейська на смерть збила військового. Смертельна аварія сталася поблизу блокпосту на виїзді зі столиці у напрямку Броварів. За кермом авто була працівниця правоохоронного органу. Жінка була твереза та рухалась із дозволеною швидкістю 110 км/год.

Читайте також, що у Києві для укриттів Дніпровське управління освіти столиці закупило барабани майже на мільйон гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися