У Києві черговий скандал зі стихійною торгівлею та хабарями (ФОТО)

Подробиці розповіли у столичній поліції

У Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Про це розповіли у Головному управлінні Національної поліції України у столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі. Окрім того, поліцейські викрили спільника посадовця.

Слідчі викрили посадовця Дніпровської районної державної адміністрації Києва та його подільника, які займалась систематичним хабарництвом. Під час досудового розслідування встановлено, що 32-річний держслужбовець у змові із 41-річним іноземцем вимагали та отримали 30 тисяч гривень від підприємця за безперешкодну торгівлю на стихійному ринку. Посадовець пообіцяв підприємцю не перешкоджати його роботі в обмін на щомісячний платіж у розмірі 15 тисяч гривень, а у разі відмови платити — залякував проблемами із законом та демонтажем палаток з продажу овочів та фруктів.

Посадовця та його спільника затримали під час отримання ними чергової суми грошей. Учасникам корупційної схеми готують повідомлення про підозру за фактом хабаря. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві у справі щодо розкрадання 104 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту повідомлено про підозру ще трьом учасникам схеми. У Київській міській прокуратурі розповіли, що повідомлено про підозру директору та голові наглядової ради генеральної підрядної організації, а також директору субпідрядної організації. Раніше за цим епізодом правоохоронці повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів директору комунального підприємства – замовнику робіт. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві затримали посадовця райдержадміністрації, який за гроші дозволяв стихійну торгівлю.

Джерело: https://t.me/gunpKyiv/691


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися