У Києві стягнули десятки мільйонів з "Укрзалізниці" за забруднення землі відходами

Судові тяганини тривали кілька років

У Києві стягнули з підрозділу "Укрзалізниці" мільйонні штрафи за засмічення промисловими відходами значної площі земельної ділянки на залізничній станції "Дарниця". Подробиці щодо відшкодування збитків екології розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, з регіональної філії “Південно-західна залізниця” стягнуто понад 10 мільйонів гривень збитків, заподіяних внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства. В суді доведено, що відокремлений підрозділ локомотивного депо "Дарниця" регіональної філії “Південно-західна залізниця”, маючи на праві постійного користування 25 гектарів землі, допустив засмічення частини цієї території промисловими відходами шлаку.

У 2021 році під час перевірки працівники Державної екологічної інспекції Столичного округу зафіксували значні порушення законодавства про охорону та раціональне використання земельних ресурсів. Засмічення землі промисловими відходами шлаку зафіксували на площі у понад 374 квадратних метри. Збитки оцінили у 10 мільйонів 246 тисяч гривень. За виявлені порушення Державна екологічна інспекція Столичного округу пред’явила претензію до "Укрзалізниці" про відшкодування збитків. У відомстві також оприлюднили відео засміченої земельної ділянки на залізничній станції "Дарниця".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили масштабну схему незаконного відшкодування ПДВ. Ділки перетворили законодавчу норму щодо працевлаштування осіб з інвалідністю на "заробіток". Низка підприємств подавали фіктивні звіти до державних органів про працівників, які мають інвалідність, а потім — заяви про відшкодування ПДВ. За такою схемою встигли "заробити" понад 55 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Подільському районі Києва привласнили велику недобудову. Вартість об’єкта незавершеного будівництва оцінюють у 200 мільйонів гривень. Аферисти на підставі підроблених документів зареєстрували за фізичною особою право власності на недобудову, розташовану по проспекту Георгія Гонгадзе у Києві. Цей об’єкт загальною площею понад 3600 квадратних метрів є комунальним майном та базовим підприємством для забезпечення шкільних їдальнь.

Читайте також, як до Києва не довезли небезпечні промислові кондиціонери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися