Київські митники вилучили тони автозапчастин російського виробництва (ФОТО)

Контрабандну продукцію везли через треті країни

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) та Київської митниці вилучили ввезені в Україну тони автомобільних запчастин виробництва російського концерну "ГАЗ". Про контрабанду розповіли в ДБР та митники.

За даними відомств, російське підприємство намагалося обійти санкції і ввезти контрабандну продукцію через треті країни. Для цього товар спочатку оформили на білоруські фірми-прокладки, надалі направили на адресу європейських компаній, які начебто офіційно експортували продукцію в Україну. Схему викрили під час митного оформлення вантажу на Київській митниці.

Під час перевірки супровідних документів столичні митники встановили, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками у російських рублях. Кінцевим отримувачем коштів є комерційна структура, банківський рахунок якої відкрито в Росії. Товар вагою у понад десять тон вилучили та передали до Державної прикордонної служби України. Вартість конфіскованого вантажу оцінюють у понад три мільйони гривень. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві місцеві мешканки організували "бізнес" з продажу наркотиків, до якого залучили закладчиків. Киянки займалися закупівлею оптовими партіями наркотиків та приймали замовлення від клієнтів. Під час обшуків в учасників наркобізнесу вилучили підготовлений до продажу метадон, автомобілі та інші речові докази. Кожна із злочинних груп заробляла по декілька мільйонів гривень щомісяця на продажі наркотиків.

Нагадаємо, у Києві оперативні співробітники Державної прикордонної служби України та прокурори Офісу генерального прокурора за силової підтримки бійців прикордонного загону "Дозор" провели низку обшуків у "чорних фармацевтів". "Бізнесмени" продавали іноземні фальсифіковані лікарські засоби від тяжких хвороб. Під час обшуків правоохоронці виявили ліки вартістю понад п’ять мільйонів гривень, деякі з них у роздрібній торгівлі коштують по п’ять тисяч доларів за упаковку.

Читайте також, де на Київщині знайшли підпільний цех з виробництва алкоголю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися