Стало відомо, як забудовники хочуть знищити екопарк "Осокорки" у Києві

Що про ситуацію розповіли столичні екологи

Для знищення зелених зон та заповідних об'єктів київськими забудовниками є відомий спосіб. Про це повідомили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними столичних екологів, забудовники створюють псевдо-екологічну організацію, яка нібито від імені громадськості починає проштовхувати їхні інтереси. Коли екологи боролися із забудовниками за Совські ставки, також забудовники створили псевдо-екологічну організацію.

"Забудовники, що знищують природу Осокорків, і яким не до вподоби створені там нами заказники "Осокорківські луки" та "Озеро Тягле", створили псевдо-екологічну організацію з потворною назвою "Національний парк збереження та збагачення флори та фауні "Осокорки", — заявили в КЕКЦ.

Через цю організацію забудовники, якими, на думку екологів, керує відомий київський олігарх-забудовник Влада Молчанова та її компанія "Столиця-Груп", розпочали роботу зі знищення Екопарку "Осокорки".

"Для цього вони, як ми вважаємо, проплатили продажним вченим "наукове" обґрунтування знищення Екопарку "Осокорки". До цього обґрунтування входить ідея закрити обидва створені там заказники — "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки". З цією ідеєю тітушки забудовників стали оббивати пороги київської влади. Замість заказників тітушки пропонують створити регіональний ландшафтний парк, де провести зонування та близько 50 га віддати під господарську зону та зону стаціонарної рекреації. Що означає забудову та загибель Екопарку "Осокорки", — розповіли у Київському еколого-культурному центрі.

У КЕКЦ також оприлюднили лист організації "Національний парк збереження та збагачення флори та фауні "Осокорки" із проханням закрити заказники.

Нагадаємо, у Києві ініціативна група "Парк Прирічна" створила однойменну громадську організацію та подала на Київську міську раду позов до суду щодо будівництва паркінгу на Оболоні. За даними громадської організації "Парк Прирічна", вже відкрито судове провадження. Активісти сподіваються, що Київська міська прокуратура доєднається до судового процесу задля захисту інтересів громади. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва природну територію кількох лісових кварталів Броварського лісництва КП "Дарницьке лісопаркове господарство" оголосили ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". При дослідженні цих лісових кварталів Броварського лісу виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції. Орієнтовна площа нового заказника складає 125 гектарів. Створення ландшафтного заказника місцевого значення унеможливила забудову зеленого масиву цієї місцевості та сприятиме оздоровленню довкілля.

Читайте також, що столичні екологи вимагають покарати забудовників за знищення заказника "Озеро Тягле".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Станіслав

19 листопада 2023, 08:21

Перевішати всіх цих мерзотників на деревах біля озера, на Осокорках, які вони ще не знищили. А те , що вони наваяли знищити коштом конфіскованого у них майна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися