У Києві створили ландшафтний заказник "Броварський ліс"

Зелений масив захистили від забудови

У Деснянському районі Києва природну територію кількох лісових кварталів Броварського лісництва КП "Дарницьке лісопаркове господарство" оголосили ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада, передають "Коментарі".

При дослідженні цих лісових кварталів Броварського лісу виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції. Орієнтовна площа нового заказника складає 125 гектарів. Створення ландшафтного заказника місцевого значення унеможливить забудову зеленого масиву цієї місцевості та сприятиме оздоровленню довкілля.

"Необхідно захистити від знищення лісову екосистему, яка є осередком біорізноманіття та цінного природного угрупування різних видів тварин і рослин. На цих територіях зустрічаються як типові для Полісся види флори і фауни, так і рідкісні види, які охороняються на національному та міжнародному рівнях", — прокоментував депутат Київської міської ради Денис Москаль.

Створення ландшафтного заказника "Броварський ліс" створить умови для збереження цінних природних комплексів у Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин не підтримала рішення про заповідання лісу в охоронній зоні музею в Пирогові. На цій земельній ділянці планують збудувати новий житловий мікрорайон. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві вимагають призупинити офіційну підтримку органами місцевої влади створення нових муралів до затвердження прозорого механізму залучення громади та експертного середовища до затвердження їх ескізів. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради.

Читайте також, що під Києвом сміття вивозили в лісосмугу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися