У Київраді блокують заповідання лісу в зоні музею в Пирогові заради забудови

Що відомо про ситуацію

Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин не підтримала рішення про заповідання лісу в охоронній зоні музею в Пирогові. Про це заявила депутатка Київміськради Ксенія Семенова, передають "Коментарі".

За її словами, на цій земельній ділянці планують збудувати новий житловий мікрорайон.

"Агрокомбінат Хотівський бачить там новий житловий мікрорайон. На території, яка фактично є під захистом кількох міжнародних конвенцій. В той час, коли росія знищила ледь не чверть всього заповідного фонду України. Цей же кінцевий бенефіціар претендує на забудову Галерного півострову. Там у нього оренда є. Але за цю оренду він недоплатив місту 200 мільйонів вже", — наголосила Семенова.

Депутатка зазначила, що на засідання Київської міської ради цей проєкт все одно буде виносити.

"Прошу не розслаблятися. Будівництво на Екопарку Осокорки продовжується. Дерибан продовжується. Війна далеко", — додала Семенова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні екологи закликали киян підтримати петицію про створення у Києві об’єкту природно-заповідного фонду "Вікова діброва", щоб захистити його від забудови. Про це йдеться у повідомленні Київського еколого-культурного центру. За даними організації, в Голосіївському районі Києва біля Феофанії є урочище Циганщина, де росте вікова діброва. Цю діброву хочуть забудувати забудовники. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві легендарне озеро на Виноградарі знищено через забудову. Мова йде про озеро Синє. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, що у Києві збираються реставрувати Софійський собор за десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися