У Києві збираються реставрувати Софійський собор за десятки мільйонів

Що відомо про проведений тендер

У Києві збираються реставрувати Софійський собор за десятки мільйонів гривень. Про це йдеться в оприлюдненому тендері в електронній системі публічних закупівель Prozorro, передають "Коментарі".

Замовником тендеру є Національний заповідник "Софія Київська". Згідно з умовами вже проведеного аукціону, підрядник має провести реставрацію покрівлі, конструктивних систем та позолоти куполів Софійського собору. Ці роботи мають бути виконані до 31 грудня 2028 року.

Переможцем у тендері на ці роботи оголосили ТОВ "Металева покрівля груп". Вартість замовлення становить понад 79 мільйонів гривень. У цьому тендері є багато скарг.

Декілька звернень до Державної аудиторської служби України ще очікують відповіді:

·       Люди, одумайтеся, ви розумієте, що якщо, не дай Боже, програємо війну, то жодні купола нам в нагоді вже не будуть. Гроші на дрони!!!!!

·       Армії не вистачає зброї та оснащення! Бюджетні кошти в першу чергу мають бути спрямовані на фінансування Сил оборони України! Ця закупівля недоречна, неефективне несвоєчасне необґрунтоване використання бюджетних коштів!

·       Вкладати кошти в реставрацію, коли на фронті гинуть люди — це злочин проти людяності та своєї країни. Якщо ви дійсно хочете перемоги для України, а не нажитися на чужій біді, покажіть це діями. Направте кошти на потреби армії!!!

·       На що йдуть мої кошти ???? Мені пофіг як воно покрашене!!! Давайте на ЗСУ, а не на церкви!!!

·       Завищена ціна на закупівлю некритичної потреби, недоцільні необґрунтовані витрати у військовий час, що загрожує національній безпеці. Така закупівля у військовий час — злочин! Закупіть дронів на фронт, спасіть життя військових.

·       Гроші на ЗСУ! Не на часі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні екологи закликали киян підтримати петицію про створення у Києві об’єкту природно-заповідного фонду "Вікова діброва", щоб захистити його від забудови. Про це йдеться у повідомленні Київського еколого-культурного центру. За даними організації, в Голосіївському районі Києва біля Феофанії є урочище Циганщина, де росте вікова діброва. Цю діброву хочуть забудувати забудовники. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві легендарне озеро на Виноградарі знищено через забудову. Мова йде про озеро Синє. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Дивіться також фото, як триває будівництво на Великій окружній дорозі у Києві.

Читайте також, що на систему поливу в одному з парків Києва витратять мільйони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися