Створення екопарку "Осокорки" підтримали у профільному міністерстві

Що розповіли столичні екологи

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України підтримало захисників Екопарку "Осокорки". Про це повідомили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

Столичні екологи нагадали, що забудовники вирішили закрити заради забудови два створені Київським еколого-культурним центром та громадянською організацією "Екопарк "Осокорки" заказника. Мова йде про "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки". Для закриття заказників була створена псевдоекологічна організація, яка виступила з ініціативою закриття цих двох заказників. Натомість вона запропонували створити якийсь регіональний ландшафтний парк, де передбачалося зонування.

"Відповідно до цього зонування псевдоекологічна організація передбачала віддати близько 50 га заповідної землі під господарську зону та зону стаціонарної рекреації, де дозволено забудову. Принцип цієї авантюри добре відомий, вона називається "добрими намірами вимощена дорога в пекло". Тобто під виглядом об'єкту ПЗФ-регіонального парку забудовники хотіли знищити юридичну основу Екопарку "Осокорки" — два діючі заказника", — заявили в КЕКЦ.

Київський еколого-культурний центр звернувся до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням висловити профільну позицію з цього питання. У своїй відповіді Міндовкілля підтримало позицію екологічних організацій Києва, що два діючі заказника "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки" не можна закривати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відбудуться електронні аукціони з продажу права власності і оренди п’яти земельних ділянок. Аукціони заплановані на грудень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як кору дерев з ЧАЕС намагалися привезти для ландшафтних дизайнерів у Київ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися