Кору дерев з ЧАЕС намагалися привезти для ландшафтних дизайнерів у Київ (ФОТО)

Що відомо про небезпечний вантаж

На Житомирщині чоловік намагався вивезти із Чорнобильської зони майже три тони кори дерев для столичних дизайнерів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

За даними відомства, прикордонники зупинили вантажівку у Житомирській області після того, як отримали оперативну інформацію. Під час перевірки та зовнішнього огляду автомобіля знайшли близько трьох тон кори дерев, яку перевозили без належних документів та відповідного дозиметричного контролю.

"Водій транспортного засобу пояснив, що везе небезпечний декоративний елемент ландшафтного дизайну до столиці з метою збуту", — заявили у Державній прикордонній службі України.

Прикордонники викликали співробітників Національної поліції та направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення щодо порушення вимог режиму радіаційної безпеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Михайлівці-Рубежівці завершили ремонт у гуртожитку для переселенців. У червні цього року периметр будівельного майданчика під гуртожиток був повністю огороджений. Будівельники проводили демонтаж внутрішніх перегородок. На території гуртожитку передбачено паркувальні майданчики для автомобілів та велосипедів, спортивні й дитячі майданчики, а також зона відпочинку.

Нагадаємо, на Київщині триває будівництво приватних будинків з нуля на місці знищених під час бойових дій. Нове житло будують на 83 об'єктах у 15 громадах пристоличного регіону.

Читайте також, де у Києві готують до відкриття велику ковзанку просто неба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися