У Києві повернули дороговартісну гідроспоруду у власність громади

Що відомо про привласнення комунального майна

У Києві скасували незаконну реєстрацію майнових прав на гідроспоруду, що розташована на березі озера Алмазне. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, у Деснянському районі Києва привласнили гідроспоруду, яка розташована на природній піщаній косі озера Алмазне.

"Прокурори встановили факт незаконної реєстрації за фізичною та комерційною особами низки гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку "Наталка", на півострові "Собаче гирло", на острові "Оболонський", на піщаній косі біля озера Алмазне та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці, право власності на які в силу вимог закону може бути набуте виключно Київською міською радою", — зазначили у столичній прокуратурі.

Київська міська прокуратура забезпечила виконання рішення суду про скасування незаконної реєстрації майнових прав на гідроспоруду на березі озера Алмазне. Це вже шосте виконане судове рішення за позовами столичної прокуратури щодо скасування незаконної реєстрації майнових права та прав власності на гідроспоруди, що розташовані на земельних ділянках водного фонду площею майже 15 гектарів та вартістю 7,6 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Біличанський ліс, який належить Національному парку "Голосіївський", почали масово вирубати. Ліс повністю вирізають і планують будівництво дороги через заповідну зону. Селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш заявив, що масово нищать дерева на кількох локаціях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники програли суд щодо майбутнього заказника. За даними столичних екологів, забудовники намагалися захопити під забудову біля 50 гектарів зеленої зони у Голосіївському районі Києва. Ця територія входить до охоронної зони Музею архітектури та побуту в Пирогово. Тут планують створити заказник "Гончарівська гора".

Читайте також про майно та доходи голови Київської обласної військової адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися