У Києві величезну природну територію захистили від забудови

Що відомо про судову тяганину

У Києві забудовники програли суд щодо майбутнього заказника "Гончарівська гора". Про це розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними столичних екологів, забудовники намагалися захопити під забудову біля 50 гектарів зеленої зони у Голосіївському районі Києва.

"Ця територія входить до охоронної зони Музею архітектури та побуту в Пирогово, більше того, Київський еколого-культурний центр планує тут створити заказник Гончарівська гора, про що на сайті Київради зареєстровано проект рішення", — зазначили в КЕКЦ.

Разом з екологами зелену зону захищали представники Київської міської ради, Офісу генерального прокурора України та Музею архітектури та побуту у Пирогові.

"Інтереси забудовників представляє ТОВ "Агрокомбінат "Хотовський", який пов'язують з ім'ям відомого київського олігарха-забудовника Іванова та його помічника Семенова. З фірмами останніх КЕКЦ веде також три суди на захист Галерного острова", — повідомили у Київському еколого-культурному центрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розповіли у Національному природному парку "Голосіївський" про шкоду і користь гризунів у заповідній зоні. У Голосіївському парку часто в лісі зустрічаються пошкоджені, ніби підточені олівці, дерева. Винуватцем цих пошкоджень є бобер європейський. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Київському водосховищі вводять тривалу заборону на вилов раків. Заборону на вилов раків, окрім Київського, ввели на Канівському, Кременчуцькому, Кам’янському та Дніпровському водосховищах. Обмеження триватимуть до 2024 року. 

Читайте також, що кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися