Кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві необхідно провести очищення від забруднення Оріхуватських ставків на території Національного природного парку "Голосіївський". Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №12734 Каріна Задорожна наголосила, що Національний природний парк "Голосіївський" у Києві немає аналогів у світі, щоб у місті-мільйоннику був національний парк такого розміру. Загальна площа Голосіївського парку становить майже 11 тисяч гектарів.

"На сьогодні забруднення Оріхуватських ставків залишається однією з найболючіших проблем НПП "Голосіївський". Через відсутність системного догляду та очисних споруд ставки замулюються, засипаються сміттям і висихають. Каскад штучних озер, якщо не проводити очищення, може зникнути через засміченість, оскільки основним джерелом їх наповнення є стокові води, які не проходять ніякої попередньої очистки", — йдеться в петиції.

Окрім того, Голосіївський ліс – це легені Києва, нагадала авторка звернення до столичної влади.

"Важливо зберегти водну екосистему парку для покращення екологічного стану середовища м. Києва. Прошу максимально підтримати та долучитись до розповсюдження цієї думки", — підсумувала авторка петиції.

Для розгляду у Київраді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська обласна рада створила заказник "Річка-Герой Ірпінь" біля міста Буча площею 55 гектарів. Під охорону взято фрагмент річки Ірпінь завдовжки 8,5 кілометрів із берегами по 20 метрів. Саме Ірпінь відіграв одну з найсуттєвіших ролей у захисті Києва за останні тисячу років. Оборонила річка Ірпінь столицю і тепер, у березні 2022 року, коли йшли бої за Київ.

Нагадаємо, правий проїзд мосту через річку Десна відкрили для руху транспорту у на об’їзній Чернігова. Тут пустили рух транспорту і переходять з роботами на лівий. Це один з найбільших мостів у Чернігівській області, його довжина – майже 600 метрів, розрахована споруда на чотири смуги руху. Міст через річку Десна росіяни підірвали на початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року. Міст важливий для сполучення Чернігова з Києвом. Дорога від Києва до Чернігова займала вдвічі більше часу через стан дороги та щільний потік транспорту.

Читайте також, що кияни вимагають зробити зупинку транспорту на Подільському мосту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися