Важливу заборону на водоймах ввели на Київщині

Що не можна робити та скільки триватимуть обмеження

У Київському водосховищі вводять тривалу заборону на вилов раків. Про це рибалок попередила Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, заборону на вилов раків, окрім Київського, ввели на Канівському, Кременчуцькому, Кам’янському та Дніпровському водосховищах. Обмеження триватимуть з 15 грудня 2023 року по 30 червня 2024 року включно. На інших водоймах заборона на лов річкових раків встановлена з 1 грудня 2023 року до 30 червня 2024 року включно.

"Головна мета — збереження та охорона раків у період їх спарювання, виношування ікри та першої линьки", — заявили у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

За незаконно виловлений рак доведеться сплатити 3332 гривні штрафу. Також за вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська обласна рада створила заказник "Річка-Герой Ірпінь" біля міста Буча площею 55 гектарів. Під охорону взято фрагмент річки Ірпінь завдовжки 8,5 кілометрів із берегами по 20 метрів. Саме Ірпінь відіграв одну з найсуттєвіших ролей у захисті Києва за останні тисячу років. Оборонила річка Ірпінь столицю і тепер, у березні 2022 року, коли йшли бої за Київ.

Читайте також, що кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ольга

15 грудня 2023, 11:54

"Річкою Герой" прозвали, та вкрай тяжко дивитись на те, у якому вона стані. У місті Гостомель, річка Ірпінь в дуже занедбаному стані (повалені дерева, застої, бруд, друга канавка висохла і третя також заросла вже) і нікому до цього нема ніякого діла...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися