Посилки до Києва з-за кордону доставлятимуть значно швидше

Стартував новий шлях імпорту міжнародної пошти до України

"Укрпошта" разом з компанією "Укрзалізниця" доставила перші міжнародні посилки до Києва потягом. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За даними відомства, разом з національною поштою Естонії Omniva у співпраці із словацькою компанією Interport "Укрпошта" та "Укрзалізниця" запустили новий шлях імпорту міжнародної пошти до України. В рамках першої тестової доставки Omniva, "Укрпошта" та "Укрзалізниця" разом перевезли три вагони із майже 80 тисячами посилок.

"Залізничний шлях відкриває можливість для пришвидшення доставки в час пікових обсягів після сезонних розпродажів на міжнародних торговельних майданчиках. На відміну від перевезення автомобільними шляхами посилки долатимуть кордон за одну добу", — заявили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

З 2002 року це перший випадок, коли "Укрпошта" імпортує міжнародні посилки вантажними залізничними вагонами. Це стало можливо завдяки спільним зусиллям "Укрзалізниці" та пошти Естонії, яка є ключовим транзитним партнером при доставці посилок зі світових маркетплейсів, зокрема китайських онлайн-магазинів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вартість проїзду у поїздах з Києва за кордон зросте. Про це пасажирів попередили в державній компанії "Укрзалізниця". За даними перевізника, зменшяться знижки на квитки на міжнародні рейси. Це роблять, щоб продовжити оновлювати парк вагонів та зменшити загальні збитки від пасажирських перевезень. Наскільки подорожчають квитки на поїзди — читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися