Проїзд у поїздах з Києва за кордон подорожчає: як зекономити

Якою буде вартість квитків на міжнародні рейси

Вартість проїзду у поїздах з Києва за кордон зросте. Про це пасажирів попередили в державній компанії "Укрзалізниця", передають "Коментарі".

За даними перевізника, зменшяться знижки на квитки на міжнародні рейси. Це роблять, щоб продовжити оновлювати парк вагонів та зменшити загальні збитки від пасажирських перевезень.

"У попередні роки для залучення пасажиропотоку Укрзалізниця застосовувала знижки фактично на всі пасажирські міжнародні рейси. Але наразі компанія переглядає це рішення, оскільки щороку збитки від пасажирських перевезень становлять більше 12 мільярдів гривень", — йдеться в повідомленні.

За спільним рішенням із залізницями сусідніх країн на 72% зросте вартість квитків на поїзд Київ — Варшава — Київ, попит на який лишається ажіотажним. Але при цьому будуть доступні й дешевші альтернативні варіанти на цьому напрямку. Залежно від класу місця вартість проїзду до Хелма та зворотно, звідки можна зручно пересісти на Варшаву, з Києва зросте на 15-47%.

До 3% зросте вартість проїзду в нічних поїздах до Відня та Перемишля. На проїзд в Інтерсіті+ Київ — Перемишль — Київ ціна збільшиться на 26%. Без змін залишиться вартість квитків на поїзди до Кишиніва та Будапешта. Крім того, наразі уникнено підвищення тарифів на соціально важливі приміські перевезення. Нові тарифи почнуть діяти із запровадженням нового графіка руху пасажирських поїздів — з 10 грудня 2023 року. До зазначеної дати, купуючи квиток на будь-який день, пасажири сплачуватимуть стару ціну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили будівництво ділянки Великої кільцевої дороги. Нові ділянки Великої кільцевої дороги почали будувати з 2016 року. Фактично це є Північна об’їзна дорога столиці. Сьогодні, 5 грудня, відкрили нову частину Великої кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. 

Читайте також, що столичні комунальники знайшли спосіб зекономити на парках.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися