Столичні комунальники знайшли спосіб зекономити на парках

Стало відомо, що використають для догляду за зонами відпочинку

У Києві для боротьби з ожеледицею у столичних парках і скверах замість технічної солі використовуватимуть більш екологічні методи. Як передають "Коментарі", про це розповів директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міської державної адміністрації Олександр Возний.

За його словами, у Києві цього року для боротьби з ожеледицею у 130 парках і скверах столиці замість технічної солі використовуватимуть гранітну крихту та бішофіт. Експеримент провели торік.

"За результатами минулорічного успішного експерименту з використання гранітної крихти в 50 парках та скверах столиці ми вирішили продовжити та масштабувати цей підхід. Окрім гранітної крихти, ми також використовуватимемо бішофіт – природний мінерал із високим вмістом магнію і калію" , – заявив Возний.

Посадовець зазначив, що обидва варіанти є чудовими антиожеледними засобами та дружніми до навколишнього середовища. Екологічними методами з ожеледицею боротимуться в Голосіївському парку імені Максима Рильського, на "Стежці здоров’я" Парку Партизанської слави, у парку Кіото, парку імені Тараса Шевченка та інших.

Серед переваг використання гранітної крихти:

·       екологічність — на відміну від технічної солі, гранітна крихта абсолютно не впливає на ґрунт, а отже не порушує водопоглинання;

·       піклування про тварин — гранітна крихта не становить загрози для домашніх улюбленців, а використання солі, своєю чергою, може викликати хімічні опіки на лапках;

·       стійкий підхід — після завершення сезону частина гранітної крихти збирається і може бути використана в наступному році.

Переваги використання бішофіту порівняно з технічною сіллю — це природність, ефективність, економність та біологічна сумісність. Для досягнення ефекту потрібно значно менше бішофіту, ніж технічної солі. Бішофіт також збагачує ґрунт мінералами, що позитивно впливає на рослини та екосистему.

Читайте також, що кияни вимагають вберегти природу біля озера від забудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися