У Києві сертифікували перший бронежилет для жінок (ФОТО)

Зразок затвердили після двох етапів випробувань

У Києві сертифікували перший бронежилет для для жінок-військових. Про це розповів головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Олександр Шарко, передають "Коментарі".

За його словами, перший сертифікований в Україні бронежилет для захисниць має такі конструктивні особливості як вигнута бронеплита, звужені плечі та розширений низ. Бронежилет розробила компанія "Українська броня". Зразок затвердили після двох етапів випробувань. Після першого етапу польових випробувань бронежилет допрацювали з урахуванням будови жіночого тіла.

"Оскільки у жінок плечі вужчі, а таз, навпаки, ширший, ніж у чоловіків, то військовослужбовицям було незручно працювати зі зброєю у "чоловічому" варіанті бронежилету", – розповів Шарко.

"Жіночий" варіант бронежилету для зручності передбачає вигнуту назовні бронеплиту. За іншими параметрами бронежилет, вага якого становить від 10,5 кілограмів залежно від розміру і комплектації, не відрізняється від затвердженого раніше загальновійськового бронежилету.

Після сертифікації жилет став доступним для централізованої закупівлі. Міністерство оборони України очікує від Генерального штабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього Міноборони сформує обсяги та переліки для закупівлі. Закупівлею "жіночих" бронежилетів займатиметься "Державний оператор тилу".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися