З центру Києва прибрали вагон ірпінського евакуаційного поїзда

Куди перевезли символ неймовірної хоробрості українських залізничників

У Києві пошкоджений вагон ірпінського евакуаційного поїзда, який експонувався на Михайлівський площі, перевезли до депо. Про це повідомили в компанії "Укрзалізниця", передають "Коментарі".

Експонат понад два місяці кияни та гості столиці могли бачити в центрі міста. Цей вагон і ще декілька одиниць рухомого складу з різних областей, що були пошкоджені внаслідок обстрілів, буде збережено, а після перемоги буде прийнято рішення щодо їхньої подальшої долі.

В "Укрзалізниці" нагадали, що з 28 лютого по 5 березня 2022 року евакуаційний поїзд Ірпінь – Київ виконував три рейси щодня та встиг врятувати понад 10 тисяч жителів із заблокованих російськими окупантами містечок Київської області. 5 березня 2022 року, коли поїзд прямував за людьми з Києва до Ірпеня, окупанти його обстріляли. Колія була зруйнована снарядом, вагони – пошкоджені уламками. Два вагони зійшли з рейок.

На заміну пошкодженому поїзду для евакуації пасажирів терміново вирушив інший. Оскільки залізничний міст у цьому районі вже було підірвано, евакуацію пасажирів проводили, забираючи їх перед пошкодженим мостом.

Читайте також, що у Києві відкрили біля залізничного вокзалу пункт обігріву для безхатьків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися