Києво-Могилянська академія потрапила до перевірок через скандал (ФОТО)

Відомі подробиці від центральної влади столиці щодо будівництва та реставрації

У Києві почали перевірки забудовників на предмет законності виконання робіт. Мова йде про будівництво багатоповерхівки та території університету "Києво-Могилянська академія", передають "Коментарі".

Перевірки розпочала Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) України. Подробиці стало відомо від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. У відомстві заявили що мова йде про старт перевірок двох скандальних об’єктів.

Перша — це пам’ятка історії та архітектури національного значення — Келії Братського монастиря. Геолокація — Києво-Могилянська академія. Перевіряти почали після звернення активістів. Друга — забудова поряд з парком у Солом’янському районі Києва. Перший резонансний об’єкт вже перевіряють. Другий розпочнуть перевіряти за кілька днів.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков заявив, що у Києві з 2021 року перевірили тисячі будівельних об’єктів. Перевірками тепер займається нове відомство.

"Це поступова та послідовна трансформація всієї країни. Я впевнений, що сильні державні інституції в основі сильної демократії. І ДІАМ — одна з таких інституцій", — заявив Кубраков.

Посадовець запевнив, що перевірки проводили без звинувачень у корупції, скандалів та судових тяганин. У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України оприлюднили фото об’єктів перевірки у Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що майно великих підприємств оцінили у Києві. Бізнес довели майже до банкрутства. Це Київський механічний завод та стадіон "Авангард". Право власності — міністерства оборони та молоді та спорту України. Майно планують здати в оренду.

Дізнайтесь також, яке стратегічне підприємство продали у Києві під час війни в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися