Величезне стратегічне підприємство продали у Києві (ФОТО)

Що відомо об’єкт приватизації держмайна у столиці

У Києві продали стратегічно важливе для України підприємство. Про це повідомив Фонд державного майна України, передають "Коментарі".

Приватизували "Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство". Тут працюють понад сотні людей. Спеціалізація — медична практика. До складу майна належить два десятки об’єктів нерухомості та транспорт. Геолокація — Київ, Черкаси та Чернігів. Серед проданої нерухомості — медичний та виробничий корпуси. Також продані гаражі, будівлі та інше майно.

Загальна площа нерухомості становить понад 12,6 тисяч квадратних метрів. Покупець Київського експериментального протезно-ортопедичного підприємства має зберегти профіль діяльності протягом десяти років. Серед інших вимог — не звільняти працівників та погасити борги протягом шести місяців. Стартова ціна на торгах — 31 мільйон гривень. Продали майно столичного підприємства у п’ять разів дорожче. Фінальна ціна — 165 мільйонів гривень.

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль заявив, що під час війни виробництво протезів має стратегічне значення. Причини продажу державного майна — потрібні нові технології, збільшити обсяги виробництва та продажів, а також боротьба з конкурентами.

Нагадаємо, у Києві оцінили майно двох державних підприємств. Мова йде про стадіон "Авангард" та Київський механічний завод. Власники — Міністерство молоді та спорту та Міністерство оборони України відповідно. Обидва підприємства довели майже до банкрутства. Тепер планують передати в оренду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві незаконні новобудови обійдуться дуже дорого. Це — космічна сума. Що відомо про черговий скандал, читайте подробиці — за посиланням.

Дивіться фото, як у Києві почали зносити садибу Зеленського.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися