У Києві почали готувати садибу Зеленських до нового будівництва (ФОТО)

В історичній будівлі в центрі столиці розпочали демонтаж

У Києві попри накладений арешт почали демонтаж історичної Садиби Зеленських. Про це заявив громадський активіст Дмитро Перов, передають "Коментарі".

Мова йде про пам’ятку архітектури у центрі Києва, розташованій по вулиці Кониського, 22 (до перейменування — вулиця Тургенєвська). Садиба Зеленських була збудована у столиці у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна.

"Сьогодні — це одна з найстаріших будівель вулиці. Відома вона стала завдяки тому, що в період з 1911 по 1915 роки тут проживала сім’я заможних міщан Зеленських", — зазначив Перов.

Нещодавно кияни повідомили громадським активістам про дивні звуки, що було чутно з історичної будівлі. Активісти на місці побачили, що у Садибі Зеленських натягнутий чорний брезент замість внутрішньої стінки.

У 2021 році після першої спроби зносу історичної пам’ятки Київська міська прокуратура наклала на земельну ділянку садиби арешт. Попри це забудовник продовжує руйнувати пам’ятку архітектури. Громадський активіст Дмитро Перов додав, що один з будівельників пояснив, що на Садибі Зеленських почали демонтаж заради нового будівництва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва передали в оренду землю під об’єктом культурної спадщини. Мова йде про земельну ділянку у Печерському районі столиці на вулиці Круглоуніверситетській. Площа землі становить 1700 квадратних метрів.

Нагадаємо, у Києві виставили на продаж землю під будівництво ТРЦ. Земельна ділянка площею майже тисячу квадратних метрів знаходиться у Голосіївському районі столиці. Ще одну земельну ділянку в цьому районі столиці продадуть з аукціону під розміщення гаражів.

Читайте також, що у Києві виділили землю під автостоянку та паркінг біля новобудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

20 лютого 2024, 19:07

Ото Кличко чує сракою що вже починає припікати і хоче ще більше грошей від продажу землі нагребти перед тим,як з'їбатися з України. Але є ще до хера дурних киян і українців,які б'ють себе в груди,який Кличко охуєнний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися