Землю під пам’яткою архітектури у Києві передали в оренду

Чи планується нова забудова в центрі столиці

Влада Києва передала в оренду земельну ділянку під об’єктом культурної спадщини в центрі столиці. Таку заяву зробив голова постійної комісії з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Київської міської ради Михайло Терентьєв, передають "Коментарі".

За його словами, столична влада передала в оренду приватному підприємству земельну ділянку у Печерському районі Києва на вулиці Круглоуніверситетській. Площа землі становить 1700 квадратних метрів. ТОВ "Солелат Палац" передали землю в оренду у зв’язку з набуттям права власності на нерухомість, що розташована на цій землі загальною площею понад тисячу квадратних метрів.

В мерії Києва зазначили, що ТОВ "Солелат Палац" отримало погодження Міністерства культури та інформаційної політики України, а між підприємством і Департаментом охорони культурної спадщини КМДА укладено охоронний договір на пам’ятку культурної спадщини.

"Цей випадок є одним з унікальних, оскільки землекористувач не лише сплачуватиме до місцевого бюджету за використання землі під власним майном, але і взяв на себе обов’язок охорони цього майна, яке є пам’яткою архітектури та мистецтва місцевого значення", — прокоментував голова постійної комісії з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Київської міської ради Михайло Терентьєв.

Депутат Київради заявив, що завдяки ухваленим рішенням щодо продажу та проведення експертної грошової оцінки землі до столичного бюджету надійде 120 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виставили на продаж землю під будівництво торгового центру. Земельна ділянка площею майже тисячу квадратних метрів знаходиться у Голосіївському районі столиці. Ще одну земельну ділянку в цьому районі столиці продадуть з аукціону під розміщення гаражів.

Нагадаємо, у Києві оголосили аукціон з приватизації медичного підприємства. Об’єкт включає два десятки одиниць нерухомого майна та інфраструктури, а також 13 транспортних засобів, що знаходять у Києві, Чернігові та Черкасах. Серед нерухомості — адміністративно-виробничий, медичний, виробничий корпуси, а також гаражі та виробничі будівлі. Загальна площа становить понад 12,6 тисяч квадратних метрів.

Читайте також, у Києві виділили землю під автостоянку та паркінг біля новобудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися