Демонтаж незаконних новобудов у Києві обійдеться в космічну суму

Які загрози та проблеми очікують киян у майбутньому через тотальну забудову столиці

Названа ціна руйнувань незаконних новобудов у Києві. Про це розповів керівник громадської організації "Офіс трансформації" Максим Бахматов, передають "Коментарі".

За його словами, незаконні забудови не тільки нищать історичну красу Києва, а й значно руйнують інфраструктуру столиці.

""Монстр на Подолі" — дуже цікавий кейс. По-перше, він побудований над метро. По-друге, там був дозвіл спочатку на чотири поверхи, потім додали ще чотири — вісім, а потім під час Революції Гідності влупили ще чотири і назвали їх "антресолями"", — зазначив Бахматов.

У ста метрах від цієї багатоповерхівки є "славнозвісна" забудова "імені Оксани Білозір" ж такою ж самою висотністю. Побудована на території де можна будувати лише приватне житло, продовжив експерт.

"Спочатку влупили чотири, коли ми пішли в суд, то вони в суді сказали, що решта вісім поверхів — це антресолі… Це класичний приклад бездіяльності і імпотенції київської влади. По суду заборонено вводити в експлуатацію. По суду заборонено користуватися", — розповів про ситуацію з "монстром на Подолі" голова громадської організації "Офіс трансформації".

Активісти виграли декілька судів у Києві щодо руйнувань незаконних забудов. Вартість руйнування за одну тисячу квадратних метрів забудови становить у 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Києві попри накладений арешт почали демонтаж історичної Садиби Зеленських. Мова йде про пам’ятку архітектури у центрі столиці, розташованій по вулиці Кониського (до перейменування — вулиця Тургенєвська). Садиба Зеленських збудована у столиці у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виставили на продаж землю під будівництво ТРЦ. Земельна ділянка площею майже тисячу квадратних метрів знаходиться у Голосіївському районі столиці. Ще одну земельну ділянку в цьому районі столиці продадуть з аукціону під розміщення гаражів.

Читайте також, що у Києві виділили землю під автостоянку та паркінг біля новобудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


фєдя

20 лютого 2024, 20:03

ККК І не тільки кличка.

ККК

20 лютого 2024, 19:48

Выродка кличко подвесить за яйца и пиздить каждый день пока эта жидовская тварь не уберет все эти застройки которые оно разрешило. Каждый день ломать по фаланге палцев, а потом их отрезать. Засверлить коленные и локтевые суставы. Уверен эта тварь быстро найдет деньги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися