Що не так із пасажирськими перевезеннями у Києві

У столиці звільнено керівника Комунальної служби перевезень та усіх без винятку працівників

У Києві звільнили керівника Комунальної служби перевезень (КСП) Сергія Савтиря та усіх без винятку працівників. Про причини такого рішення розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Костянтин Усов, інформують "Коментарі".

За словами Усова, працівників Комунальної служби перевезень інформували про звільнення через реорганізацію підприємства. Люди мають два місяці на пошук роботи.

"Є всі підстави вважати, що команда КСП, на жаль, довго працювала в інтересах окремої групи перевізників, а не киян", — прокоментував заступник голови КМДА.

Він пояснив, що через скарги киян у 2020 році Комунальна служба перевезень Києва провела понад двісті позапланових перевірок. Проте після цього було розірвано лише два договори з перевізниками.

Окрім того, у Київської міської державної адміністрації ініціювали позапланову аудиторську перевірку КСП. Під час перевірки планують проаналізувати фінансову діяльність Комунальної служби перевезень, а також законність рішень їхнього керівництва.

Усов нагадав про проведення останнього конкурсу, під час якого було дискваліфікована більшість перевізників. Сам конкурс намагалися зірвати, зазначив заступник голови КМДА. Тому в адміністрації вирішили зайнятися кадровими проблемами.

Нагадаємо, у Києві поліція затримала активістів громадської організації "Український стяг", які прийшли проконтролювати проведення конкурсу пасажирських перевезень. Активісти прийшли проконтролювати проведення нібито незаконного конкурсу пасажирських перевезень, який намагалися провести з, за їхніми словами, порушеннями, повідомивши про нього лише компаніям, які брали участь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко зробив нові кадрові призначення в Київській міській державній адміністрації. Згідно з документами, Кличко призначив Валентину Бережну на посаду заступника начальника відділу адміністративного забезпечення управління адміністративно-господарського забезпечення Київської міської ради. Також мер Києва призначив Валентину Пелих на посаду директора департаменту земельних ресурсів КМДА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися