Як у Києві виробляють зброю для ЗСУ та яку (ВІДЕО)

В "Укроборонпромі" розповіли про унікальну продукцію столичного заводу "Маяк"

У Києві на базі заводу "Маяк" планують почати виготовлення стволів для кулеметів за допомогою провідного методу "холодного кування". Про це повідомили у державному підприємстві "Укроборонпром", передають "Коментарі".

За даними підпорядкованого концерну заводу "Маяк", підприємство проводить низку перемовин з компанією Repkon щодо виготовлення дослідної партії стволів та їх випробування у Туреччині. Зброярі столичного заводу вдосконалюють свої вироби та шукають партнерів для виготовлення сучасної зброї для Збройних сил України.

На столичному заводі "Маяк" для делегації однієї з африканських країн продемонстрували у дії кулемети власного виробництва калібрів 7,62, 12,7 та піхотну гармату ПГ-14,5. Додамо, що київський завод "Маяк" — єдине в Україні підприємство, яке виготовляє дані зразки озброєння.


За даними концерну "Укроборонпром", КТ-12,7 виробництва київського заводу "Маяк" — основний кулемет танка "Оплот" з покращеними характеристиками. Це третє в світі серійне виробництво цього кулемета. Перше працює з радянських часів у Казахстані, друге — у Росії.

Кулемет КТ-7.62 — другий кулемет танка "Оплот". Випробування проводили в усіх можливих кліматичних зонах планети, відтворених у заводській лабораторії. Восени 2020 року завод "Маяк" став другим збройовим підприємством у світі, який здійснив випробування кулемету з настрілом у 25 тис.

Піхотна гармата під назвою "Нічний Хижак" здатна вражати легкоброньовану техніку та інші цілі на відстані у понад 4000 метрів без куряви та полум’я, зазначили в "Укроборонпромі". Вже за 700 м звуку пострілу не чути зовсім, а довжина гармати без глушника в 1,7 м дозволяє перевозити її непомітно у будь-якому легковому автомобілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що високопосадовців Міністерства оборони України часів президентства Петра Порошенка підозрюють у підриві обороноздатності держави



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися