Залізницю готують до запуску електричок "Київ — Васильків" (ФОТО)

Триває будівництво нової колії

На Київщині тривають будівельні роботи з електрифікації шляхів для потягів приміського сполучення. Про це повідомляється на офіційній сторінці державної програми "Велике будівництво", передають "Коментарі".

Наразі у Київській області триває будівництво шляхів для руху приміських електропоїздів по маршруту "Васильків — Київ". У рамках державної програми "Велике будівництво" роботи виконують за проєктом електрифікації ділянки залізничної дороги "Васильків-1 — Васильків-2". 

За словами заступника міністра фінансів Олександра Кави, у держбюджеті на 2021 рік передбачено 4,1 млрд грн на розвиток пасажирських перевезень залізничним транспортом. В інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" він повідомив, що гроші спрямують на три проєкти. Це електрифікація ліній "Житомир — Новоград-Волинський", від станції імені Тараса Шевченка в місті Сміла у Черкаській області до Черкас та зі столиці до міста Васильків у Київській області. Електрифікація залізниці до Василькова у Київській області дозволить запустити приміські поїзди сполученням "Київ — Васильків". Це допоможе розвантажити трасу М-05 "Київ — Одеса" у передмісті столиці в години пік на понад тисячу автомобілів.

Нагадаємо, у столиці планують запустити проєкт приміських залізничних перевезень з оновленими поїздами Kyiv City. Як розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, багато років в "Укрзалізниці" було чимало проблем. Він нагадав, що у Верховній Раді 1 липня ратифікували угоду між Україною та урядом Франції. Завдяки цьому Україна отримає 130 нових електротягів.

Крім того, щодо пасажирських перевезень — зараз в Україні працюють над проєктами City Express у Києві, Харкові та Дніпрі. Перший із таких проєктів — це Kyiv City Express. Зараз він працює у тестовому режимі. Для Києва влада отримає для випробування Kyiv City Express кілька потягів. Заступник керівника Офісу президента України також повідомив, що Kyiv City Express може почати працювати вже у серпні цього року.

Читайте также