Коли у Києві запрацює новий проєкт приміських перевезень

Про запуск проєкту приміських залізничних перевезень розповіли на форумі "Україна 30. Міжнародна політика"

У столиці планують запустити проєкт приміських залізничних перевезень з оновленими поїздами Kyiv City. Про це під час форуму "Україна 30. Міжнародна політика" розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, передає кореспондент "Коментарів".

За його словами, проєкт "Велике будівництво" спрямований не тільки на розбудову внутрішніх перевезень по Україні, а й на транзит і міждержавні відносини, "проїзд різними шляхами". Що стосується залізничного перевезення, то заступник керівника Офісу президента України зазначив, що багато років в "Укрзалізниці" було чимало проблем.

"Це й корупція, це й непрозора тарифна політика щодо саме вантажних перевезень. Я відразу підкреслюю щодо вантажних перевезень, тому що як тільки говориться про тарифну політику на "Укрзалізниці", відразу зявляються багато новин, що будуть збільшуватися ціни на квитки. Ні. Ми концентруємо нашу увагу саме на вантажоперевезеннях", — сказав Тимошенко.

У Верховній Раді 1 липня ратифікували угоду між Україною та урядом Франції, нагадав він. Завдяки цьому Україна отримає 130 нових електротягів. Крім того, щодо пасажирських перевезень — зараз в Україні працюють над проєктами City Express у Києві, Харкові та Дніпрі, повідомив заступник керівника Офісу президента.

За його словами, наразі перший із таких проєктів — це Kyiv City Express. Зараз він працює у тестовому режимі.

"Зараз ми запускаємо City Express у Києві, Харкові та Дніпрі. Це три великі агломерації, які є навкруги цих міст. Ми займаємося тим, щоб люди могли доїжджати до Києва з інших міст, які знаходяться неподалік, до Харкова та до Дніпра швидко й комфортно" — заявив Тимошенко.

Він додав, що рухомий склад на цих напрямках не оновлювався ніколи, "робилася реконструкція і все". Для Києва влада отримає для випробування Kyiv City Express кілька потягів. Заступник керівника Офісу президента України повідомив, що Kyiv City Express може почати працювати вже у серпні цього року.

Нагадаємо, через зміну маршруту та розкладу популярного серед пасажирів потяга "Київ — Бердянськ" до Азовського моря зі столиці та у зворотному напрямку тепер можна дістатися швидше.

Зміни розкладу та маршруту поїзда № 227/228 "Київ — Бердянськ" набудуть чинності з 6 липня. З цього дня дістатися зі столиці до Бердянська можна буде на 2,5 години раніше, повідомляють в "Укрзалізниці". Відправлення поїзда з Києва о 19:19, прибуття до Бердянська —о 10:40.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що "Укрзалізниця" змінила графік ще одного поїзда за маршрутом "Київ — Бердянськ", що допоможе заощадити пасажирам час у дорозі.

З 2 липня нічний швидкісний поїзд "Маяк" сполученням "Київ — Бердянськ" відправляється зі столиці о 20:01. Це на 42 хвилини пізніше, ніж у попередньому розкладі. Час прибуття поїзда до Бердянська залишається незмінним.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

8 липня 2021, 14:24

Транспортная компания FIRMAN выполнит перевозки вашего груза в любую точку Украины. За подробной информацией можете позвонить нам по телефону или написать нам на почту и наш менеджер свяжется с Вами и предоставит консультацию по вашей перевозки. https://firman.in.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися