Громаді Київщини повернули гуртожиток на узбережжі Азовського моря

У прокуратурі розповіли подробиці

Гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. Про це розповіли у прокуратурі Київської області, передають "Коментарі".

В грудні 2020 року гуртожиток, який перебуває у власності територіальних громад Київської області, намагалися приватизувати з грубим порушенням вимог законодавства, заявили у прокуратурі. У відомстві уточнили, що на відчуження таких об’єктів діяв мораторій. Заклад площею понад 650 квадратних метри та вартістю 3,5 мільйона гривень розташований у курортному селищі Кирилівка в Якимівському районі Запорізької області.

Щоб запобігти приватизації гуртожитку, Київська обласна прокуратура звернулася до суду. Господарський суд Запорізької області задовольнив позов в інтересах Київської обласної ради та визнав недійсним результат аукціону з приватизації гуртожитку на узбережжі Азовського моря.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів орієнтовною вартістю 5 млрд грн. Арешт, накладений на державні підприємства, це вимушений крок, щоб не допустити збитків бюджету України від незаконної приватизації, зазначили в СБУ. Усі 45 санаторних комплексів були незаконно виведені із державної власності торік. Щоб отримати докази злочинної схеми правоохоронці провели обшуки у Федерації професійних спілок України, на ПрАТ "Укрпрофтур" та ПрАТ "Укрпрофоздоровниця". Санаторії та об’єкти нерухомості, які намагалися приватизувати, знаходяться на балансі профспілок. Під час обшуків по всій території України вилучили велику кількість документів. Вони мають важливе значення для досудового розслідування, наголосили в СБУ. Слідство вважає, що фігуранти створили масштабну схему відчуження державного майна. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися