На дорогах Києва побільшає кількість кільцевих розв’язок (ФОТО)

Та з’являться острови безпеки

У Києві планують влаштувати шість розв’язок на перехрестях столиці, щоб підвищити безпеку руху транспорту. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Густєлєв, передають "Коментарі".

За його словами, нові кругові розв’язки у Києві працівники комунальної корпорації "Київавтодор" облаштовують у співпраці з міжнародними партнерами. "Акцент зроблено на перехрестя житлових вулиць, що мають надмірний та невпорядкований простір проїжджої частини", — повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Нові транспортні розв’язки планують влаштуваим на перехрестях:

— вулиць Ахматової та Драгоманова;

— вулиць Ахматової та Урлівської;

— вулиць Івашкевича, Вишгородської та проспекту Правди;

— вулиць Братиславської та Лісового проспекту;

— проспекту Алішера Навої та вулиці Курнатовського;

— вулиць Харченка та Промислової.

Окрім того, у Києві завершують облаштування кільцевої розв’язки малого радіусу, притротуарного острівця безпеки та велосипедних смуг на вулиці Професора Підвисоцького. Це біля столичної клінічної лікарні №12. Ще одну розв’язку малого радіусу невдовзі розпочнуть облаштовувати на перехресті вулиці Миколи Кибальчича та місцевого проїзду проспекту Романа Шухевича.

Заступник голови КМДА Олександр Густєлєв наголосив, що кільцеві розв’язки малого радіусу змушують водіїв знижувати швидкість на під’їздах до перехресть. Це значно знижує аварійність і наслідки ДТП, тому їхню кількість збільшать у Києві.

Зараз у столиці майже завершили влаштування зони підвищеної безпеки на вулиці Підвисоцького та найближчим часом почнуть роботи на перехресті вулиці Миколи Кибальчича та місцевого проїзду проспекту Романа Шухевича у Дніпровському районі столиці, додав заступник голови КМДА. Він нагадав, що наприкінці минулого року кільцеве перехрестя влаштували на перетині з’їзду з проспекту Соборності, вулиці Тампере та дороги-дублера. Також кільцеве перехрестя малого радіусу функціонує на Труханівській вулиці.

Нагадаємо, на трасі "Київ – Одеса" розпочали будівельні роботи зі зведення нової транспортної розв’язки. Новий інфраструктурний об’єкт будують поблизу села Віта-Поштова. Під Києвом працює важка будівельна техніка. Через будівельні роботи з 7 вересня до 25 жовтня на трасі "Київ – Одеса" перекрили дорогу у напрямку столиці. Рух транспорту здійснюється однією смугою правої проїзної частини у напрямку Одеси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розпочали підготовчі роботи з будівництва Оболонського пішохідного мосту зі сторони вулиці Прирічної на острів Оболонський. 

Читайте також, що у Києві на мосту Патона планують виконати масштабні відновлювальні роботи, проте початок реконструкції відкладено через проблеми з розробкою проєктної документації. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися