Забудови, екологія та транспорт: як готують Генеральний план Києва

Що відомо про розробку документу

Генеральний план Києва планують винести на громадські слухання до кінця цього року. Про розробку проєкту документу в ефірі телеканалу "Прямий" розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) та керівник цифрової трансформації столиці Петро Оленич, передають "Коментарі".

"Генплан вже розробляється не перший рік. Ми маємо певні результати в розробці, але не маємо кінцевого результату. Кияни все ж таки очікують на кінцевий документ, який дасть тенденції для розвитку міста, опише показники, за якими ми будемо розвиватися, як буде поліпшуватись екологічний стан, транспортна інфраструктура та як буде відбуватися забудова Києва", — сказав Оленич.

За його словами, наприкінці року столична влада планує винести проєкт Генерального плану на громадські слухання, а кияни зможуть подати свої пропозиції до документу. Він нагадав, що цього року у застосунку " Київ Цифровий" з’явився інструмент електронної демократії, завдяки якому кияни можуть брати участь у розподілі міських коштів. Столична влада також доопрацьовує комплексну схему транспорту, яка має бути врахована у Генплані Києва.

"Ми вже почали аналіз інтелектуальної транспортної системи в рамках її створення та розвитку. Ця система в повному обсязі планується до запуску у 2022-2023 роках. Це вже ми почнемо керувати світлофорними об’єктами. А до цього нам треба зібрати первинні дані, по яким напрямках йде першочергове навантаження", — розповів заступник голови КМДА.

Він зазначив, що по приміській зоні Києва триває окреме планування по розміщенню інфраструктурних та інших об’єктів. Під забудову у Києві зараз розглядають великі промислові об’єкти, які займають великі території, але не працюють або банкроти.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко звільнив керівника КО "Інститут Генплану м. Києва" Сергія Броневицького через затягування подачі проєкту Генплану та доручив якнайшвидше доопрацювати документ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися