Зеленського покатали Києвом на новому дизель-поїзді (ФОТО)

Президент провів нараду щодо розвитку "Укрзалізниці"

Президент України Володимир Зеленський проїхав на новому дизель-поїзді українського виробництва від технічної станції "Дарниця" до вокзалу Київ-Пасажирський та провів нараду щодо розвитку залізничних перевезень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу голови держави.

До початку форуму "Україна 30. Велике будівництво: нова залізниця", який триває на столичному залізничному вокзалі президент Володимир Зеленський ознайомився з роботою регіонального дизель-поїзда ДПКр-3 виробництва "Крюківського вагонобудівного заводу" та провів нараду під час подорожі. Ці потяги можуть курсувати як на приміських напрямках, так і на регіональних маршрутах.

Українська влада планує закупити двадцять нових дизельних поїздів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, повідомив президенту міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Такі експреси запустять на кілька регіональних маршрутах. Перші два поїзди "Укрзалізниця" вже отримала. Третій поїзд надійде наприкінці листопада цього року, а ще два — у першому кварталі наступного. Їх планують використовувати на маршруті "Київ – аеропорт "Бориспіль".

Зараз нові дизель-поїзди можна побачити на виставці "Залізні зміни". Експозиція рухомого складу працює у виставковому павільйоні Київського залізничного вокзалу. Дизель-поїзд розрахований на 170 пасажирів, вагони обладнані кондиціонерами, резервним опаленням та вакуумними вбиральнями. У поїздах передбачено безбар’єрний доступ для маломобільних груп та людей з інвалідністю. Конструктивна швидкість поїзда становить 140 кілометрів на годину.

"Відновлена співпраця з "Крюківським вагонобудівним заводом". На цьому заході представлені вже не планові, а нові побудовані поїзди. Три "УЗ" отримає до кінця року. Ще 20 буде замовлено на 2022-2023 роки. Також цьогоріч "УЗ" отримає 20 спальних вагонів. Перші з анонсованої сотні. В планах за два наступних роки побудувати таких ще 500", — сказав Зеленський під час свого виступу на форумі "Україна 30. Велике будівництво: нова залізниця".

За його словами, дуже важливим є проєкт "Сіті-експрес". "Зараз йде закупівля сучасних електропотягів для цього важливого проєкту. Його перші потяги мають вийти на маршрути у Києві, у Харкові, у Дніпрі. І вже це буде у наступному році", — заявив президент України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Києва прибув електропоїзд виробництва швейцарської компанії Stadler для подальшого запуску на приміських маршрутах. Приміський електропоїзд має у складі п'ять вагонів першого та другого класів. Максимальна швидкість сучасної електрички сягає 160 кілометрів на годину. Цей потяг за рейс може перевозити понад 260 пасажирів. Він також пристосований для перевезення людей з інвалідністю. Відомо, що сучасні електрички у Києві планують випустити на приміські маршрути в рамках реалізації проєкту "City Exspress". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися