У Києві запустять сучасні приміські поїзди (ФОТО)

Один з електропотягів вже прибув до столиці

До Києва прибув електропоїзд виробництва швейцарської компанії Stadler для випробувань і подальшого запуску на приміських маршрутах. Як виглядає сучасна електричка, показав блогер Олег Васильєв.

Приміський електропоїзд моделі ЕПМ Stadler Flirt має у складі п'ять вагонів першого та другого класів. Максимальна швидкість сучасної електрички сягає 160 кілометрів на годину. Цей потяг за рейс може перевозити понад 260 пасажирів. Він також пристосований для перевезення людей з інвалідністю. Офіційно випробування електропоїзда виробництва швейцарської компанії у Києві ще не анонсували.

Відомо, що сучасні електрички у Києві планують випустити на приміські маршрути в рамках реалізації проєкту "City Exspress". Столиця першою отримала потяг від швейцарської компанії Stadler. Окрім того, в Офісі президента України Володимира Зеленського повідомляли, що швейцарський виробник електропоїздів планує виробляти їх в Україні та вже обрав місце для розгортання заводу.

Сучасними електропоїздами на приміських маршрутах в рамках реалізації проєкту "City Exspress" планують розвантажити під’їзди до Києва. Перший етап втілюють саме у столиці. Розвивають інфраструктурні проєкти в галузі приміського залізничного сполучення завдяки розширенню програми "Велике будівництво". 

Нагадаємо, в Київській області триває будівництво доріг для приміських електропоїздів по маршруту "Васильків — Київ". У рамках державної програми "Велике будівництво" роботи виконують за проєктом електрифікації ділянки залізниці "Васильків-1 - Васильків-2".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Києві планують запустити проєкт приміських залізничних перевезень. Зараз в Україні працюють над проєктами "City Express" у Києві, Харкові та Дніпрі. Для столиці отримають для випробування "Kyiv City Express" кілька поїздів. 

Читайте також, як на "Київському електровагоноремонтному заводі" за чеськими технологіями ремонтують двоповерхові поїзди Skoda.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Оксана

16 серпня 2021, 00:03

Отлично! Правда, перед тем, как запустить такие пригородные электрички в пригород нужно заселить цивилизованных европейскомыслящих жителей. Иначе всяэта красота быстро превратится в непотребщину

КУивлянын

15 серпня 2021, 17:32

Максим, Во-во, подписываюсь под каждым словом )) Какое стадо, таков должен быть и загон

Владимир Петрович

15 серпня 2021, 17:31

На ж/д путях у платформы Глеваха уже два года разбиты и покрошены 2-3 бетонные шпалы. Авария может произойти в любое время, тем более проносятся грузовые тяжёлые составы, у которых колесные пары стучат.!!!!???

Максим

15 серпня 2021, 16:45

Для некоторых, пригородных, лучше таварные пускать, вместо столь элегантной электрички. Всё равно не оценят, нагадят, нацарапают какую ни будь похабщину, семок налуськают.

Пётр

15 серпня 2021, 15:23

Сьогодні вранці після 11 години бачив цей поїзд коло Дарницкького шляхопроводу. Він їхав до Дарницького вокзалу.

Петр

15 серпня 2021, 14:13

"Этот поезд за рейс может перевозить более 260 пассажиров" Как 2 автобуса что-ли?))) Кто напутал с цифрами...

Руслан

15 серпня 2021, 13:32

А это потому что власти пришли к власти устранив представителей народа Украины. И так как они чужие им надо далее давить Украинцев чтоб невернулись к власти. Поэтому поезда покупают как и все заграничное - это ещё та традиция заграничная. Вот почему не могу украинские новые поезда выпускать.....

Денис

15 серпня 2021, 12:18

У нас не Швейцария надо им делать минимум по 8 вагонов, а то будет как с нашими через пару лет, в труху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися