У Києві за чеськими технологіями ремонтують поїзди Skoda (ФОТО)

Ремонтні роботи ведуться на столичному заводі

На "Київському електровагоноремонтному заводі" за чеськими технологіями ремонтують двоповерхові поїзди Skoda. Про це розповіли в "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

Ремонтні роботи двоповерхових поїздів на підприємстві перевізника розпочали у лютому цього року. Фахівці "Київського електровагоноремонтного заводу" пройшли навчання з технології ремонту поїздів Skoda в Чехії. Це дозволить "Укрзалізниці" відмовитися від послуг сторонніх організацій та заощадити близько 10 млн грн, зазначив керівник держпідприємства Іван Юрик. Він повідомив, що працівники столичного заводу вже виконали значний обсяг технічних робіт під час ремонту поїздів. Виконуючий голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик прогнозує, що один із двох поїздів Skoda вийде на маршрут після ремонту до кінця цього року.

Під час капітального ремонту поїздів Skoda відремонтують агрегати, ключові вузли, а також практично всі системи та обладнання. Окрім того, в потягах відремонтують двері, крісла машиністів, системи кондиціонування та санвузли. В "Укрзалізниці" обіцяють, що після ремонту двоповерхові поїзди будуть як нові. Кожен з цих поїздів має шість двоповерхових вагонів, розрахованих на 636 пасажирів. Поїзди Skoda придбали перед Чемпіонатом з футболу Евро-2012 та з того часу не ремонтували.

Нагадаємо, наприкінці липня "Укрзалізниця" запустила нові модернізовані пасажирські вагони на поїзді маршруту між Києвом та Запоріжжям. Поїзд з семи вагонів, які нещодавно пройшли капітальний ремонт, курсує на маршруті "Київ — Запоріжжя". Нові вагони відремонтували на власних потужностях перевізника. Вони обладнані системами відеоспостереження, кондиціонерами, регулювальниками температури окремо в кожному купе, кнопкою виклику провідника і індикатором зайнятості туалету, а також інформаційними моніторами усередині купе, які показують температуру, швидкість поїзда, дату, час та інше.

Окрім того, через зростання попиту пасажирів на маршруті з Києва до міжнародного аеропорту "Бориспіль" "Укрзалізниця" додала ще один рейс експресу і збільшила пасажиромісткість наявних рейсів. Новий рейс відправлятиметься з Києва у вечірній час — о 22:01, прибуватиме до аеропорту "Бориспіль" — о 22:42. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме о 23:04 і прибуватиме до Києва о 23:48. У найбільш навантажені години ще на трьох рейсах буде курсувати здвоєний рейковий автобус Pesa. Це дозволить збільшити кількість місць для пасажирів удвічі. Раніше перевізник вже додавав ще один рейковий автобус Pesa за цим напрямком. Це дозволяє перевозити за один рейс 162 пасажири замість 81. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Don

4 серпня 2021, 15:19

теперь я понял шкодовские технологии - это ни одного рабочго

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися