Залізницю готують до запуску електричок "Київ — Васильків" (ФОТО)

Триває будівництво нової колії

На Київщині тривають будівельні роботи з електрифікації шляхів для потягів приміського сполучення. Про це повідомляється на офіційній сторінці державної програми "Велике будівництво", передають "Коментарі".

Наразі у Київській області триває будівництво шляхів для руху приміських електропоїздів по маршруту "Васильків — Київ". У рамках державної програми "Велике будівництво" роботи виконують за проєктом електрифікації ділянки залізничної дороги "Васильків-1 — Васильків-2". 

За словами заступника міністра фінансів Олександра Кави, у держбюджеті на 2021 рік передбачено 4,1 млрд грн на розвиток пасажирських перевезень залізничним транспортом. В інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" він повідомив, що гроші спрямують на три проєкти. Це електрифікація ліній "Житомир — Новоград-Волинський", від станції імені Тараса Шевченка в місті Сміла у Черкаській області до Черкас та зі столиці до міста Васильків у Київській області. Електрифікація залізниці до Василькова у Київській області дозволить запустити приміські поїзди сполученням "Київ — Васильків". Це допоможе розвантажити трасу М-05 "Київ — Одеса" у передмісті столиці в години пік на понад тисячу автомобілів.

Нагадаємо, у столиці планують запустити проєкт приміських залізничних перевезень з оновленими поїздами Kyiv City. Як розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, багато років в "Укрзалізниці" було чимало проблем. Він нагадав, що у Верховній Раді 1 липня ратифікували угоду між Україною та урядом Франції. Завдяки цьому Україна отримає 130 нових електротягів.

Крім того, щодо пасажирських перевезень — зараз в Україні працюють над проєктами City Express у Києві, Харкові та Дніпрі. Перший із таких проєктів — це Kyiv City Express. Зараз він працює у тестовому режимі. Для Києва влада отримає для випробування Kyiv City Express кілька потягів. Заступник керівника Офісу президента України також повідомив, що Kyiv City Express може почати працювати вже у серпні цього року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валерій

31 липня 2021, 19:35

бред сивої кобили

Андрій

31 липня 2021, 18:16

Андрей, теж так думаю. Може, не першим пріорітетом, але в програму CityExpress. Та "Велике будівництво". Включити варто. Тобто йдеться про гілку Миронівка-Богуслав та Трипілля-Дніпрвське - Обухів - Таценки. Але , звісно, вони потребують реконструкції, електрифікації та подовження ближче до центру Обухова та Богуслава. Першим де кроком реабілітації руху за напрямком має стати відновлення прискорених електричок до Миронівки та Трипілля.

Андрей

31 липня 2021, 12:46

Было бы не плохо восстановить железную дорогу с Богуслава на Киев, Обухов-Украинка-Киев

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися