На проєкт ремонту євроколії "Київ — Варшава" виділили кошти

Яку ділянку залізниці почнуть ремонтувати

В Україні розпочнуть оновлення ділянки євроколії "Київ — Варшава". Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, передають "Коментарі".

За його словами, меморандум про початок реконструкції ділянки залізниці підписали представники "Укрзалізниці", Львівської облдержадміністрації, Рава-Руської та Добросино-Магерівської громад. Ремонтувати в межах створення євроколії "Київ — Варшава" планують ділянку залізниці від Рава-Руської до державного кордону України.

На розробку проєктної документації з обласного та місцевого бюджету виділять 4 мільйони гривень. Реконструкція цієї першої ділянки залізниці має протяжність у вісім кілометрів. Ця залізнична колія не експлуатувалась з 2005 року.

"Загалом проєкт має стати частиною президентської програми "Велике будівництво" у напрямі оновлення "Укрзалізниці". На нього за 6 років анонсували скерувати з держбюджету 200 млрд гривень", — повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Євроколія об’єднає якісними пасажирськими перевезеннями дві європейські столиці — Київ та Варшаву. Це дозволить підвищити пасажиропотік, збільшити дипломатичні, туристичні та підприємницькі контакти між Польщею та Україною. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зі столиці України до столиці Польщі відновили курсування поїзда "Київ — Варшава". Залізничне сполучення між Києвом та Варшавою припиняли у 2020 році через локдаун.

Читайте також, що компанія "Укрзалізниця" додала ще один состав на маршрут "Київ — Херсон".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися