З Києва до Варшави відновили курсування поїзду

Маршрут запускають після півторарічної перерви

Зі столиці України до столиці Польщі відновлюється курсування поїзда "Київ — Варшава". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укрзалізниці".

Залізничне сполучення між Києвом та Варшавою припинили минулої весни через локдаун. Курсування поїзда "Київ — Варшава" відновлене з 4 листопада. Зі столиці України поїзд відправлятиметься о 18:48 та прибуватиме до столиці Польщі о 9:02. З Варшави відправлення поїзду о 17:10 з прибуттям до Києва об 11:00.

У перевізника нагадали про нові правила пасажирських перевезень, які діють в Україні з 21 жовтня. Для поїздки у поїздах далекого сполучення пасажири повинні мати довідку про щеплення однією або двома дозами вакцини від коронавірусу, негативний ПЛР-тест або експрес-тест, чинний 72 години. Без одного з цих документів потрапити до вагона буде неможливо.

Зробити тест або щеплення від коронавірусу можна на центральному залізничному вокзалі Києва. Вакцинація від COVID-19 безплатна, а за тест доведеться заплатити 350 гривень.

Нагадаємо, міжнародне пасажирське сполучення між столицею України та Польщею відновили 10 жовтня. З цієї дати почав щоденно курсувати поїзд "Київ — Львів — Перемишль".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Києва прибув електропоїзд виробництва швейцарської компанії Stadler для подальшого запуску на приміських маршрутах. Приміський електропоїзд має у складі п'ять вагонів першого та другого класів. Максимальна швидкість сучасної електрички сягає 160 кілометрів на годину. Цей потяг за рейс може перевозити понад 260 пасажирів. Він також пристосований для перевезення людей з інвалідністю. Відомо, що сучасні електрички у Києві планують випустити на приміські маршрути в рамках реалізації проєкту "City Exspress". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися