На відновлення літака Ан-225 "Мрія" збирають гроші шахраї

Офіційна заява державного підприємства "Антонов"

У державному підприємстві "Антонов" зробили офіційну заяву щодо збору коштів на відновлення знищеного російськими окупантами літака Ан-225 "Мрія" невідомою компанією. Фейк поширюється в інтернеті, наголосили в ДП "Антонов", передають "Коментарі".

В держпідприємстві повідомили, що в інтернеті на сайті an225nft.com почався фейковий збір коштів нібито на відновлення літака АН-225 "Мрія". Зазначене повідомлення було створене та розміщене без погодження з ДП "Антонов", наголошують в компанії.

"Прикриваючись благородною місією, невідома компанія збирає гроші, використання яких простежити неможливо. Більш того, за посиланнями на сайті вказують різні напрямки спрямування коштів: у першому – на будівництво "Мрії", у другому – "на потреби ЗСУ"", — йдеться в повідомленні ДП "Антонов".

Повноважень на збір коштів у ДП "Антонов" не надавали. Окрім того, у держпідприємстві працюють над створенням офіційного сайту з реквізитами для прозорого залучення інвестицій на відновлення Ан-225 "Мрія".

"Зараз наша команда працює над розробкою офіційного сайту з реквізитами, де кожен зможе побачити, скільки коштів залучено на відбудову найбільшого в світі транспортного літака. На цьому ж ресурсі буде розміщено також звіт про використання надходжень. Про відкриття цього сайту буде повідомлено офіційно", — наголосили в ДП "Антонов".

В підприємстві закликали не довіряти невідомим компаніям та слідкувати за офіційними повідомленнями ДК "Укроборонпром" та ДП "Антонов" щодо розвитку програми відновлення Ан-225 "Мрія".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися