Ціни на проїзд в транспорті у Києві зросли вдвічі: подробиці

Що розповіли в мерії столиці

У Києві з середи, 1 березня, вдвічі зросла вартість електронних учнівських квитків. Про це поінформували у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

Наприкінці лютого в мерії столиці радили батькам школярів прискорити оформлення електронних документів. З цього місяця вартість учнівського квитка зросла удвічі через зростання витрат на виготовлення. Раніше у Києві ціна оформлення учнівського квитка становила 50 гривень. З 1 березня вартість виготовлення картки зросла до 100 гривень через підвищення вартості матеріалів.

У Київській міській державній адміністрації зазначили, що усі, хто замовив квитки до кінця лютого, отримають їх за старою ціною. Зараз у Києві вже понад половини столичних школярів, а саме – понад 150 тисяч, отримали електронні учнівські квитки. Ще 2,5 тисячі квитків – на стадії оформлення. Електронні учнівські дають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті столиці.

Нагадаємо, у Києві в розкраданні грошей під час ремонту укриттів у школах підозрюють начальника Управління будівництва Голосіївської районної державної адміністрації, підрядника та інженера технагляду. Збитки столичному бюджету оцінили у пів мільйони гривень. Окрім того, окружна прокуратура повідомила про підозру начальнику Управління освіти Голосіївської районної державної адміністрації у збитках у 1,3 мільйони гривень під час закупівлі генераторів для шкіл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області в рамках гуманітарної програми ООН забезпечать гарячим харчуванням школярів. Всесвітня продовольча програма зможе забезпечити 50% від кількості порцій гарячого харчування для учнів 1-4 класів у Київській області. Наразі визначили 58 пілотних шкіл в регіоні для запуску програми, проте незабаром вже буде 600 шкіл, у яких забезпечать учнів гарячим харчуванням. 

Читайте також, що на столичній Оболоні розпочали будівництво приватної школи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Я

8 березня 2023, 17:19

Руснявая помойка источник... Проезд не дорожал...

Евгений

2 березня 2023, 20:25

Тормозы не делайте такие заголовки.

Дмитро

2 березня 2023, 18:36

А чи не 70 грн коштував попередньо той учнівських квиток??

Иван

2 березня 2023, 13:05

Пусть кусок земли в Киеве продадут по рыночной цене, хватит на ученические и на питание детей в школе.

В'ячеслав

2 березня 2023, 08:26

Не потрібно робити такі заголовки, це підриває довіру до видання, наступного разу більшість читачів або пропустять вас, або додадуть у чорний список.

Киянин

1 березня 2023, 12:56

Звільніть олігофренів які пишуть такі заголовки, хай краще метуть вулиці.

Евгений

1 березня 2023, 12:22

Такое впечатление,что заголовки пишут "дауны"

Марс

1 березня 2023, 12:10

Кличко всё не нажрётся

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися