ООН забезпечить школярів Київської області гарячим харчуванням

Що відомо про програму міжнародної підтримки

У Київській області в рамках гуманітарної програми ООН гарячим харчуванням забезпечать учнів 1-4 класів. Про це розповіли в Міністерстві освіти і науки України, передають "Коментарі".

Напередодні міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет та директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Голлінгворт підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю щодо реалізації програми шкільного харчування. В межах реалізації Меморандуму Всесвітня продовольча програма зможе забезпечити 50% від кількості порцій гарячого харчування для учнів 1-4 класів у Київській області.

"Наразі ми визначили 58 пілотних шкіл у Київській області для запуску нашої програми, проте не плануємо на цьому зупинятися. Незабаром вже буде 600 шкіл, у яких забезпечимо учнів гарячим харчуванням. Ми будемо розвивати підтримку ще більше", – пообіцяв директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Голлінгворт.

Всесвітня продовольча програма є провідною гуманітарною програмою ООН, яка спрямована на допомогу в боротьбі з голодом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що із Франції до Києва завезли сири, в яких виявили дуже небезпечну бактерію. Ця бактерія мігрує від кишечника до нервової системи та є збудником смертельно небезпечного захворювання — лістеріозу.

Читайте також, що на Київщині зафіксували в продажі небезпечне печиво.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися