Зростання тарифів на воду у Києві та Київській області скасували

Що вплинуло на рішення регулятора та чи будуть нові спроби підвищення цін

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала підвищення тарифів на воду для Києва, Київської області та низки інших регіонів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву регулятора.

За даними відомства, НКРЕКП скасувала ухвалене рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Це сталося після обурених висловлювань з боку прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та президента України Володимира Зеленського. Шмигаль заявив, що рішення про зростання тарифів з урядом не погодили. Зеленський жорстко розкритикував рішення НКРЕКП щодо тарифів на воду та назвав його ганебним та непрофесійним.

Ухвалене НКРЕКП рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення означало те, що тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%. Під час свого позачергового засідання регулятор скасував це рішення. Керівник організації Костянтин Ущаповський заявив, що заяви президента України проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення є достатньою підставою для скасування ухваленого регулятором рішення.

В НКРЕКП додали, що розпочинають консультації з Кабінетом міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення щодо тарифів на воду. Серед водоканалів, яких стосувалося підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, — ПРАТ "АК "Київводоканал" та КП Броварської міської ради Броварського району Київської області "Броваритепловодоенергія".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через ремонтні роботи поїзди Кільцевої електрички змінять розклад руху по маршрутам. За інформацією Kyiv City Express, ремонтні роботи заплановані по станції Борщагівка. Тут з 17 по 23 липня ремонтуватимуть стрілочні переводи. Роботи будуть вести переважно вночі, однак це зачепить розклад крайніх рейсів кільцевої електрички. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві виникли величезні затори через ремонт доріг та мостів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися