Кияни зможуть відмовитись від паперових платіжок за комунальні послуги: інструкція

Замість паперових рахунків за комунальні послуги мешканці Києва можуть отримувати тільки електронні версії платіжок

З 10 липня у мешканців Києва з'явиться можливість відмовитись від паперових платіжок за комунальні послуги та отримувати їх лише в електронному вигляді. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

Таку послугу "Центр комунального сервісу" (ЦКС) розробив через звернення споживачів із відповідною пропозицією. Отримувати електронні платіжки за комуналку люди матимуть змогу в особистому кабінеті споживача. Для цього потрібно зробити декілька дій.

Інструкція, як повністю перейти на електронні рахунки:

1. З 10 липня в особистому кабінеті споживачі побачать автоматичні спливаюче віконце з кнопками. У ньому необхідно вибрати адресу, за якою можна відмовитися від паперового рахунку. Також це можна зробити на сторінці керування профілем.

2. Якщо у споживача кілька об'єктів і він бажає відмовитися від паперових платіжок на всі адреси, потрібно натиснути кнопку "Відмовитись від усіх об'єктів".

3. Якщо споживач хоче відмовитися від паперових рахунків на конкретному об'єкті, потрібно натиснути кнопку "Перейти до налаштувань" та вибрати потрібний об'єкт.

4. На електронну пошту споживача надішлють повідомлення про підтвердження відмови від отримання паперових платіжок.

Є й інший спосіб відмовитись від отримання паперових рахунків-повідомлень на комуналку – залишити відповідну заяву у районному сервісному центрі ЦКС. Адреси та контакти центрів можна знайти за посиланням .

У чому переваги електронних рахунків:

• платіжки швидше надходять в електронних сервісах: в особистому кабінеті споживача, в мобільному додатку "Комуналка" або на сайтах постачальників житлово-комунальних послуг та інших платформ;

• на сайті ЦКС можна дистанційно замовити дублікат рахунку-повідомлення, який ідентичний паперовій версії. У разі потреби його можна роздрукувати;

• оплатити рахунок за комуналку можна онлайн у будь-якому місці та у будь-який час.

Відмовитися від паперових платіжок можна на всі адреси, якщо у споживача їх кілька.

Незважаючи на електронний вид платіжок, оплачувати комуналку можна буде, як і раніше, у банківських чи поштових касах. Для цього достатньо повідомити касира адресу, за якою ви хочете оплатити послуги.

Якщо споживач не погодився перейти на електронні платіжки, йому й надалі надсилатимуть паперові рахунки у поштову скриньку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ольга

5 липня 2023, 21:58

Ой... то це ж і коммуналка стане дешевше... Бо кожна квитанція ж мала свою вартість...(папір на якому надрукована, доставка споживачу._, і за все це сплачували споживачі у тарифах! ...От тільки чомусь про ЦЕ всі мовчать....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися