В мерії Києва зробили важливу заяву щодо оплати за проїзд

В мерії столиці відповіли на петицію

У Києві не будуть поки що запроваджувати пересадковий електронний квиток. Про це йдеться у відповіді заступника голови з питань здійснення самоврядних повноважень Петра Оленича на петицію щодо впровадження пересадкового квитка в громадському транспорті тривалістю 90 хвилин, передають "Коментарі".

Документи оприлюднила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова. У відповіді на петицію у Київській міській державній адміністрації пояснили, що впровадити 90-хвилинний квиток у Києві не можуть через зупинку громадського транспорту під час повітряної тривоги. Нібито це технічно неможливо.

Дія пересадкового квитка мала би продовжуватися з вирахуванням часу тривоги, однак це вимагає дорогих змін програмного забезпечення. Впровадження 90-хвилинного квитка на проїзд у громадському транспорті у Києві в столичній мерії пропонують після закінчення дії воєнного стану.

"Давайте вже після війни. Київ не буде запроваджувати пересадковий електронний квиток. Також Київ не буде зобов‘язувати приватних перевізників встановлювати термінали для онлайн оплати проїзду. Київ буде продовжувати знищувати систему громадського транспорту", — прокоментувала депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вимагають повернути легендарні трамвайні путі та організувати рух швидкісного трамвая на Троєщину. Про це йдеться у петиції до столичної влади. Автор петиції вважає, що спочатку у Києві потрібно відкрити Подільско-Воскресенський міст та зробити трамвайні ліній від станції метро "Контрактова площа" до станції швидкісного трамваю "Троєщина-2". Це дозволить об'єднати Троєщину з Подолом.

Нагадаємо, кияни вимагають від столичної влади облаштувати паркінги біля кінцевих станцій метро. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві на під’їзді до мосту Метро на місяць обмежать рух транспорту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися